Kachní prsíčka v pepřovém kabátku

Kachní prsíčka v pepřovém kabátku

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2019 kcal
Bílkoviny 124 g
Cukr 129 g
Tuky 87 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Pokud jste to stihli z práce dřív, než jste mysleli, použijte při přípravě kachních prsíček jednoduchý trik: položte je do pekáče, a teprve pak zapněte troubu. Sádlo schované pod kůží se pak bude uvolňovat postupně a rovnoměrně, a kachna se tak upeče ve vlastním tuku.

Suroviny

pepř celý 3 bal
každý má asi 35g
kachní prsa 4 ks
s kůží
brandy
sůl
1. Předehřejte elektrickou troubu na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C. Prožeňte pepř mixérem nebo mlýnkem na kávu tak, aby byl hrubě namletý (nebo ho můžete nasypat do igelitového sáčku a rozbít válečkem na těsto). Rozdrcený pepř nasypte do sítka či cedníku a pořádně jím zatřeste, abyste se zbavili jemného prachu. Pak pepř přesypte na talíř.

2. Ostrým nožem křížem krážem nařízněte kůži na prsíčkách, osolte je a obalte v pepři. Maso položte do pekáče kůží dolů a opékejte po pěti minutách na střední a horní příčce. Potom prsíčka otočte a dejte jim ještě pět minut na to, aby se opekla krásně dorůžova.

3. Vyjměte pekáč z trouby a slijte přebytečný tuk. Rozpalte plotýnku a přiveďte vypečenou šťávu k varu. Stáhněte z ohně, přilijte brandy a míchejte, dokud se nevytvoří omáčka. Prsa servírujte přelitá omáčkou spolu s kaší a zeleninou podle vlastního výběru.

Obchod Apetit