Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1547 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 1 g
Tuky 132 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí čtyři přísady! Jestli nemáte v lásce nebo v lednici grilovací omáčku, potřete kuře rajčatovou salsou nebo šťávou ze zralého rajčete.

Suroviny

3 PL
grilovací omáčka
sýr 50 g
čedar, strouhaný
sůl
podle potřeby
pepř
podle potřeby

Postup

1

Gril zahřejte na střední teplotu, plech vyložte alobalem. Prsíčka položte spodní stranou na alobal, potřete lžící své oblíbené grilovací omáčky, případně okořeňte, a pět minut grilujte. Otočte, na plech přidejte slaninu a grilujte dalších pět minut.

2

Kuře zakápněte zbylou grilovací omáčkou, posypte sýrem a vraťte pod gril na dvě až tři minuty, dokud nebude maso propečené, zlaté a slanina vysmažená. Při podávání položte na kuře slaninu. Servírujte s bramborami v jakékoli podobě a dušenými fazolkami či s rýží a oblohou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...