Redaktorka Káča léta podniká pokusy, jak upéct kuře, aby mělo opravdu šťavnatá prsíčka. Výbornou metodou je nádivka pod kůží a dobrý uzený špek v ní. Ten masu dodá jemnou zauzenou chuť.
Postup
Slaninu na kostičky rozškvařte v pánvi. Přidejte cibuli a opékejte asi 5 minut dozlatova. Vypněte a promíchejte s ostatními přísadami na nádivku.
Kuře osolte a opepřete. Směrem od krku prstem jemně uvolněte kůži od masa na prsíčkách, můžete zajet až ke stehnům.
Vzniklý prostor naplňte nádivkou. Kuře posypte šalvějí, přiklopte a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 1,5 hodiny tak, aby bylo propečené.
Během pečení přelévejte výpekem, případně podlijte trochou vody. Na poslední čtvrt hodiny odklopte, zvyšte teplotu na 200°C a dopečte dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 8x jarní kuřátko(8 receptů )
- Česká kuchyně – maso a spol.(18 receptů )
- Velikonoční nádivky 14x jinak: Proč se do nich přidávají kopřivy?(14 receptů )
- 28x pečené kuře: Máme pro vás ověřené recepty pro každý den. Upečte ho s fazolemi a chorizem nebo na citronu (28 receptů )