Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře se slaninovou nádivkou nad prsíčky
Kuře se slaninovou nádivkou nad prsíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře se slaninovou nádivkou nad prsíčky

4.7/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 675 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 47 g
Tuky 38 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Redaktorka Káča léta podniká pokusy, jak upéct kuře, aby mělo opravdu šťavnatá prsíčka. Výbornou metodou je nádivka pod kůží a dobrý uzený špek v ní. Ten masu dodá jemnou zauzenou chuť.

Suroviny

kuře 1 ks
šalvěj 2 snítky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na nádivku
špek 50 g
uzená bílá slanina, na drobné kostičky
cibule ½ ks
nadrobno
rozmixovaný
tymián 1 ČL
lístky
česnek 1 stroužek
jen když se směs bude zdát suchá
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná

Postup

1

Slaninu na kostičky rozškvařte v pánvi. Přidejte cibuli a opékejte asi 5 minut dozlatova. Vypněte a promíchejte s ostatními přísadami na nádivku.

2

Kuře osolte a opepřete. Směrem od krku prstem jemně uvolněte kůži od masa na prsíčkách, můžete zajet až ke stehnům.

3

Vzniklý prostor naplňte nádivkou. Kuře posypte šalvějí, přiklopte a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 1,5 hodiny tak, aby bylo propečené.

4

Během pečení přelévejte výpekem, případně podlijte trochou vody. Na poslední čtvrt hodiny odklopte, zvyšte teplotu na 200°C a dopečte dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč