Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře se slaninovou nádivkou nad prsíčky
Kuře se slaninovou nádivkou nad prsíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře se slaninovou nádivkou nad prsíčky

4.7/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 675 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 47 g
Tuky 38 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Redaktorka Káča léta podniká pokusy, jak upéct kuře, aby mělo opravdu šťavnatá prsíčka. Výbornou metodou je nádivka pod kůží a dobrý uzený špek v ní. Ten masu dodá jemnou zauzenou chuť.

Související recepty

Suroviny

kuře 1 ks
šalvěj 2 snítky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na nádivku
špek 50 g
uzená bílá slanina, na drobné kostičky
cibule ½ ks
nadrobno
rozmixovaný
tymián 1 ČL
lístky
česnek 1 stroužek
jen když se směs bude zdát suchá
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná

Postup

1

Slaninu na kostičky rozškvařte v pánvi. Přidejte cibuli a opékejte asi 5 minut dozlatova. Vypněte a promíchejte s ostatními přísadami na nádivku.

2

Kuře osolte a opepřete. Směrem od krku prstem jemně uvolněte kůži od masa na prsíčkách, můžete zajet až ke stehnům.

3

Vzniklý prostor naplňte nádivkou. Kuře posypte šalvějí, přiklopte a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 1,5 hodiny tak, aby bylo propečené.

4

Během pečení přelévejte výpekem, případně podlijte trochou vody. Na poslední čtvrt hodiny odklopte, zvyšte teplotu na 200°C a dopečte dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín