0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře se slaninovou nádivkou nad prsíčky

Kuře se slaninovou nádivkou nad prsíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře se slaninovou nádivkou nad prsíčky

4.3 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 675 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 47 g
Tuky 38 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Redaktorka Káča léta podniká pokusy, jak upéct kuře, aby mělo opravdu šťavnatá prsíčka. Výbornou metodou je nádivka pod kůží a dobrý uzený špek v ní. Ten masu dodá jemnou zauzenou chuť.

Suroviny

kuře 1 ks
šalvěj 2 snítky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na nádivku
špek 50 g
uzená bílá slanina, na drobné kostičky
cibule 0.5 ks
nadrobno
toustový chléb 50 g
rozmixovaný
tymián 1 ČL
lístky
česnek 1 stroužek
máslo 2 PL
jen když se směs bude zdát suchá
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná

1 Slaninu na kostičky rozškvařte v pánvi. Přidejte cibuli a opékejte asi 5 minut dozlatova. Vypněte a promíchejte s ostatními přísadami na nádivku.

2 Kuře osolte a opepřete. Směrem od krku prstem jemně uvolněte kůži od masa na prsíčkách, můžete zajet až ke stehnům.

3 Vzniklý prostor naplňte nádivkou. Kuře posypte šalvějí, přiklopte a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 1,5 hodiny tak, aby bylo propečené.

4 Během pečení přelévejte výpekem, případně podlijte trochou vody. Na poslední čtvrt hodiny odklopte, zvyšte teplotu na 200°C a dopečte dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit