Křupavé nudle s kachními prsíčky

Křupavé nudle s kachními prsíčky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3059 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 220 g
Tuky 188 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní pečená prsíčka, výborné nudle a sójová omáčka. Chuť doplňuje zázvor, česnek, cibulka a chilli. 

Suroviny

kachní prsa 400 g
2 x 200 g
slunečnicový olej 120 ml
+ na postříkání
1 ČL
čínské koření 5 vůní
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě namletý
nudle rýžové 200 g
vaječné, čerstvé
zázvor (čerstvý) 1 ČL
jemně strouhaný, čerstvý
česnek 1 stroužek
prolisovaný
jarní cibulka 4 ks
nasekaná
chilli paprička 2 ks
dlouhá, nasekaná
sójová omáčka 2 PL

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Kachní prsa postříkejte olejem a posypte čínským kořením pěti vůní, solí a pepřem.

2 Rozpalte velkou pánev s nepřilnavým povrchem, dejte na ni kachní prsa (kůží dolů) a smažte 2–3 minuty. Pak maso otočte a opékejte další 2–3 minuty. Sejměte z pánve, položte na pečicí plech a pečte deset minut, nebo dokud není maso propečené. Dejte stranou a udržujte teplé.

3 Rozehřejte půlku oleje ve velké pánvi a osmahněte na něm polovinu nudlí dokřupava. Zopakujte i s druhou polovinou nudlí. Odkládejte je postupně na kuchyňský ubrousek, abyste z nich odsáli přebytečný tuk.

4 Do woku vhoďte zázvor, česnek, cibulku a chilli a opékejte půl minuty. Přidejte sójovou omáčku a vařte další půl minuty. Pak vraťte do woku nudle a promíchejte je s osmahnutými přísadami. Kachní prsa nakrájejte a podávejte s nudlemi.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit