0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavé nudle s kachními prsíčky

Křupavé nudle s kachními prsíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Křupavé nudle s kachními prsíčky

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2291 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 48 g
Tuky 188 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní pečená prsíčka, výborné nudle a sójová omáčka. Chuť doplňuje zázvor, česnek, cibulka a chilli. 

Suroviny

kachní prsa 400 g
2 x 200 g
slunečnicový olej 120 ml
+ na postříkání
1 ČL
čínské koření pěti vůní
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě namletý
nudle 200 g
vaječné, čerstvé
zázvor (čerstvý) 1 ČL
jemně strouhaný, čerstvý
česnek 1 stroužek
prolisovaný
jarní cibulka 4 ks
nasekaná
chilli paprička 2 ks
dlouhá, nasekaná
sójová omáčka 2 PL

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Kachní prsa postříkejte olejem a posypte čínským kořením pěti vůní, solí a pepřem.

2 Rozpalte velkou pánev s nepřilnavým povrchem, dejte na ni kachní prsa (kůží dolů) a smažte 2–3 minuty. Pak maso otočte a opékejte další 2–3 minuty. Sejměte z pánve, položte na pečicí plech a pečte deset minut, nebo dokud není maso propečené. Dejte stranou a udržujte teplé.

3 Rozehřejte půlku oleje ve velké pánvi a osmahněte na něm polovinu nudlí dokřupava. Zopakujte i s druhou polovinou nudlí. Odkládejte je postupně na kuchyňský ubrousek, abyste z nich odsáli přebytečný tuk.

4 Do woku vhoďte zázvor, česnek, cibulku a chilli a opékejte půl minuty. Přidejte sójovou omáčku a vařte další půl minuty. Pak vraťte do woku nudle a promíchejte je s osmahnutými přísadami. Kachní prsa nakrájejte a podávejte s nudlemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit