Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
3,4 (15x)
18. 7. 2014
Křupavé nudle s kachními prsíčky
Apetit
Křupavé nudle s kachními prsíčky
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
3,4 (15x)

Pikantní pečená prsíčka, výborné nudle a sójová omáčka. Chuť doplňuje zázvor, česnek, cibulka a chilli. 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4-6 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4-6 osob

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2291 kcal
  • Bílkoviny 102 g
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 188 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2009/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

3,4/5

Hodnocení receptu

3,4/5
(15 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2009/2

Únor 2009

Související články

kachni prsa

Učíme se od mistra: Pomerančová marmeláda a konfitovaná kachna

Marmeláda od Tomáše Iltise obsahuje kromě kousků citrusů i kousky dýně a je určena k rychlejší spotřebě a pro uchování v lednici. Na její výrobu se totiž používá jen malé množství zkaramelizovaného cukru. Marmeláda vyniká výraznou, jemně navinulou pomerančovou chutí, kterou zajímavě doplňuje pravá vanilka. Tu lze podle chuti nahradit zázvorem nebo chilli papričkou. Je skvělá teplá i zastudena, k různě upravené kachně i jiné drůbeži, paštikám nebo jen tak k domácímu pečenému chlebu a brioškám. Skvěle doplní také zrající francouzské a jim podobné sýry.

Pomerančová marmeláda patří k tradičním anglickým pochoutkám. Dostala se tam v 15. století z Portugalska; nejprve kdoulová (kdoule je portugalsky marmelo), později pomerančová. Díky tomu se slovem marmeláda v Anglii označují jen výrobky z citrusů.

Návod na pomerančovou marmeládu krok za krokem a osvědčené rady šéfkuchaře přináší únorový Apetit.