0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pošírovaná hovězí špička se zeleninou a knedlíčky

Pošírovaná hovězí špička se zeleninou a knedlíčky

4 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2393 kcal
Bílkoviny 263 g
Sacharidy 149 g
Tuky 75 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tafelspitz, jedno z nejoblíbenějších jídel už za c. a k. monarchie, slaví comeback!

Suroviny

Na omáčku
zelenina 1 kg
sezónní, mrkev, růžičková kapusta, zeleninový fenykl, zelí - i čínské
svíčková 1 kg
silnější plátky
Na knedlíčky
50 g
morek
vejce 3 ks
strouhanka 100 g
mouka pšeničná hladká 50 g
sůl
pepř
muškátový oříšek
petrželka
zelená
1.  Na knedlíčky utřete 50 g morku se 2 vejci a 1 žloutkem, přidejte 100 g strouhanky a 50 g hladké mouky. 1 bílek ušlehejte na tuhý sníh. Směs osolte, opepřete, okořeňte muškátovým oříškem a zelenou petrželkou; vetřete sníh. Nechte asi půl hodiny odležet v chladu, pak tvarujte malé knedlíčky a povařte je v osolené vodě pět až sedm minut.

2.  1 l vývaru uveďte do varu, vsypte 1 kg sezonní zeleniny, nakrájené na větší kusy (mrkev, růžičková kapusta, zeleninový fenykl, zelí – i čínské) a vařte deset až dvanáct minut. Přidejte 1 kg svíčkové (silnější plátky), odstavte a nechte 5–7 minut táhnout.

3.  Maso podávejte zvlášť či ve vývaru; v tom případě do něj přidejte knedlíčky.

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit