Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty z hovězí svíčkové

Hovězí svíčková je sval, který pochází z oblasti hřbetu a má velmi jemnou texturu. Jde o měkké maso s minimálním obsahem vazivových tkání. V české kuchyni je hovězí svíčková známá zejména díky oblíbenému pokrmu svíčková na smetaně. Toto tradiční české jídlo spojuje výjimečnou jemnost svíčkové s bohatou a krémovou zeleninovo-smetanovou omáčkou, často doplněnou brusinkami a šlehačkou. Svíčkovou však lze použít na přípravu minutek, tataráku či carpaccio.

 

Související články

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...