Šťavnaté masíčko vás dostane!
Suroviny
Postup
Hovězí opečte ze všech stran na oleji, aby se povrch zatáhl – šťáva pak nemá možnost při vaření uniknout a maso zůstane vláčné. Poté ho vložte do hrnce s ostatními přísadami a zalijte vodou tak, aby bylo pokryté. Přiveďte k varu a zvolna povařte hodinu až dvě, dokud hovězí nezměkne; doba vaření závisí na druhu, velikosti, tvaru, ale také stáří masa. Každopádně ho připravujte pozvolna, aby nasáklo kořením, a krásně zvláčnělo.
Nechte hovězí ve vývaru aspoň dvě hodiny vychladnout. Pokud mu na to dopřejete celou noc, provoní se opravdu krásně. Vývar nevylévejte, může se vám hodit jako základ polévky nebo na její dochucení.
Nakrájejte maso na plátky; podávejte ho buď prohřáté (ve vývaru) s obvyklými přílohami, nebo při pokojové teplotě s různými omáčkami k namáčení. Skvělou volbou je meruňkové čatní podle našeho receptu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Čínské menu: 15 receptů pro vyznavače čínské kuchyně(15 receptů )
Komentáře