Dušené hovězí po čínsku

Dušené hovězí po čínsku

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 352 kcal
Bílkoviny 17 g
Cukr 38 g
Tuky 14 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Šťavnaté masíčko vás dostane!

Suroviny

1 kg
zadní hovězí špalíček (nebo falešná svíčková)
olej 1 PL
sójová omáčka 1 hrnku
2 PL
vína dezertní nebo sherry
česnek 1 stroužek
zázvor (čerstvý) 2 PL
strouhaný, čerstvý
badyán 1 hvězdička
cukr 2 ČL
přírodní
1. Hovězí opečte ze všech stran na oleji, aby se povrch zatáhl – šťáva pak nemá možnost při vaření uniknout a maso zůstane vláčné. Poté ho vložte do hrnce s ostatními přísadami a zalijte vodou tak, aby bylo pokryté. Přiveďte k varu a zvolna povařte hodinu až dvě, dokud hovězí nezměkne; doba vaření závisí na druhu, velikosti, tvaru, ale také stáří masa. Každopádně ho připravujte pozvolna, aby nasáklo kořením, a krásně zvláčnělo.

2. Nechte hovězí ve vývaru aspoň dvě hodiny vychladnout. Pokud mu na to dopřejete celou noc, provoní se opravdu krásně. Vývar nevylévejte, může se vám hodit jako základ polévky nebo na její dochucení.

3. Nakrájejte maso na plátky; podávejte ho buď prohřáté (ve vývaru) s obvyklými přílohami, nebo při pokojové teplotě s různými omáčkami k namáčení. Skvělou volbou je meruňkové čatní podle našeho receptu.

Obchod Apetit