0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dušené hovězí po čínsku

Dušené hovězí po čínsku
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Dušené hovězí po čínsku

5 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1932 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 38 g
Tuky 94 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté masíčko vás dostane!

Suroviny

hovězí maso 1 kg
zadní hovězí špalíček (nebo falešná svíčková)
olej 1 PL
sójová omáčka 1 hrnku
víno dezertní 2 PL
nebo sherry
česnek 1 stroužek
zázvor (čerstvý) 2 PL
strouhaný
badyán 1 hvězdička
hnědý cukr 2 ČL

1 Hovězí opečte ze všech stran na oleji, aby se povrch zatáhl – šťáva pak nemá možnost při vaření uniknout a maso zůstane vláčné. Poté ho vložte do hrnce s ostatními přísadami a zalijte vodou tak, aby bylo pokryté. Přiveďte k varu a zvolna povařte hodinu až dvě, dokud hovězí nezměkne; doba vaření závisí na druhu, velikosti, tvaru, ale také stáří masa. Každopádně ho připravujte pozvolna, aby nasáklo kořením, a krásně zvláčnělo.

2 Nechte hovězí ve vývaru aspoň dvě hodiny vychladnout. Pokud mu na to dopřejete celou noc, provoní se opravdu krásně. Vývar nevylévejte, může se vám hodit jako základ polévky nebo na její dochucení.

3 Nakrájejte maso na plátky; podávejte ho buď prohřáté (ve vývaru) s obvyklými přílohami, nebo při pokojové teplotě s různými omáčkami k namáčení. Skvělou volbou je meruňkové čatní podle našeho receptu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč