0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nigiri suši

Nigiri suši
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Nigiri suši

3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné 24 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1971 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 221 g
Tuky 60 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vzniklo v Tokiu, a to už v devatenáctém století. Vyžádali si ho vyhládlí návštěvníci divadla, kteří spěchali na začátek třetího dějství. Ochutnejte!

Suroviny

rýže suši 250 g
rýžový ocet 4 PL
+ 2 PL na namáčení rukou
sůl 2 ČL
cukr 2 ČL
losos 500 g
syrový
K podávání
sójová omáčka
wasabi
pasta
zázvor nakládaný

Postup

1
Uvařte rýži a promíchejte ji s octovým roztokem (nezapomeňte zdvojnásobit množství vody). Do misky, v níž si budete namáčet ruce, nalijte hrnek vody a okyselte ji dvěma lžícemi octa.
2

Lososa nakrájejte na tenké plátky. Pak si namočte prsty do octové vody, vezměte plátek ryby do dlaně a položte na něj váleček rýže. Ta by měla mít tělesnou teplotu; horká rýže by rybu zbytečně ohřála a příliš chladná zase nedrží při sobě. Prsty vytvarujte sushi. V ideálním případě je váleček na povrchu pevný, aby se dal v pohodě zvednout, a uvnitř tak sypký, že se v puse rozpadne.

příprava lososa na suši

 
3

Tenhle druh suši můžete jíst hůlkami i rukama. V sójové omáčce rozmíchejte trochu wasabi a namáčejte si v ní jednotlivá sousta. Zajídejte je marinovaným zázvorem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

Lída V

V receptu se odkazujete na text kdesi a řadu fotek, které zde na stránkách bohužel nejsou k nalezení. Chápu, že je článej pouze překlopený z časopisu, ale zde opravdu nedává smysl. Je to škoda :o/ Jsem zklamaná.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit