0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lososové suši do krabičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1761 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 134 g
Tuky 41 g
Vláknina 162 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I takovou věc jako suši si můžete vzít do krabičky sebou na výlet, piknik nebo jako oběd do práce.

Suroviny

rýže suši 150 g
propláchnutá
rýžový ocet 3 PL
ochucený
řasa nori 4 plátky
podélně pokrájený
losos (konzerva) 105 g
okurka ks
na nudličky
mrkev 1 ks
malá, nastrouhaná nahrubo
sójová omáčka
k podávání

1 Rýži vsypte do hrnce a zalijte 375 ml studené vody. Přiveďte k varu, ztlumte, přiklopte a vařte asi 15 minut doměkka. Sejměte a nechte pět minut stát.

2 V míse promíchejte rýži a ocet podle chuti. Nechte za občasného promíchání zcela vychladnout.

3 Rozložte plát řasy nori na rohož. Rozprostřete na něj čtvrtinu rýže, po obvodu nechte volný asi 3cm okraj. Rozložte čtvrtinu avokáda na stranu směrem k sobě, přidejte čtvrtinu lososa, okurky a mrkve. Pomocí rohože náplň těsně zaviňte do plátu řasy. Stejně postupujte u zbývajících třech plátů.

4 Každou rolku rozkrojte ostrým nožem na 4 válečky suši. Zabalte od plastové potravinové fólie, sójovou omáčku si s sebou odlijte do malé uzavíratelné mističky či lahvičky.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč