0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečeně s jablky a rozmarýnem

Pečeně s jablky a rozmarýnem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4625 kcal
Bílkoviny 397 g
Sacharidy 181 g
Tuky 283 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkombinujte osvědčené triky profesionálů s jednoduchým postupem – a připravte naprosto originální pochoutku! Když nebudete spěchat, čeká vás přímo božská odměna...

Suroviny

vepřové maso 2 kg
s kostí
česnek 1 stroužek
drcený
rozmarýn 1 ČL
nadrobno + snítka
cibule 1 ks
jablečný ocet 2 PL
+ trocha do omáčky
rybízový džem 2 PL
+ trocha do omáčky
vývar zeleninový 500 ml
sůl
pepř
Na jablka
máslo 50 g
cibule 1 ks
nadrobno
citronová kůra 1 PL
strouhanka 50 g
rozmarýn 1 ČL
nadrobno
jablko 6 ks
Golden Delicious

1V mase vytvořte několik hlubokých zářezů až ke kosti a vetřete do nich směs česneku, rozmarýnu a lžičky soli. Nechte asi dvacet minut odležet. Rozpalte troubu na 220 °C.

2Do pekáče vložte kolečka cibule a větvičku rozmarýnu. Na ně položte maso, kostí dolů. Podlijte, zakryjte alobalem a pečte půl hodiny. Snižte teplotu na 190 °C a pečte další hodinu a půl. Odstraňte alobal a pečte ještě dvacet minut.

3Mezitím připravte jablka. V pánvi rozpusťte máslo a dozlatova osmažte cibuli; asi deset minut. Stáhněte oheň, přidejte citronovou kůru, strouhanku a rozmarýn. Osolte a okořeňte. Jablka podélně rozkrojte, vykrojte jádřinec a naplňte cibulovou směsí.

4Vyjměte pekáč z trouby, zvyšte teplotu na 200 °C. Jablka rozložte kolem pečínky a potřete je i maso směsí octa a džemu. Vraťte do trouby a nezakryté pečte dvacet až dvacet pět minut. Během pečení polévejte vypečenou šťávou.

5Hotové maso i s jablky nechte v teple zakryté alobalem patnáct minut odpočívat. Šťávu slijte, pět minut povařte s vývarem a dochuťte džemem s octem.

Komentáře

Anonym

Chcete-li uvařit něco dobrého pro hosty na kterých vám záleží, jste na správném receptu. Je to gurmánský zážitek a nenechte se odradit delším časem přípravy. Dělá se to v podstatě samo.

Anonym

Úžasná kombinace sladkého se slaným. Co to dělalo s hosty, to byste měli vidět. Jen to maso bylo moc vysušené. Nevím, kde je chyba.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit