Zkombinujte osvědčené triky profesionálů s jednoduchým postupem – a připravte naprosto originální pochoutku! Když nebudete spěchat, čeká vás přímo božská odměna...
Suroviny
Postup
V mase vytvořte několik hlubokých zářezů až ke kosti a vetřete do nich směs česneku, rozmarýnu a lžičky soli. Nechte asi dvacet minut odležet. Rozpalte troubu na 220 °C.
Do pekáče vložte kolečka cibule a větvičku rozmarýnu. Na ně položte maso, kostí dolů. Podlijte, zakryjte alobalem a pečte půl hodiny. Snižte teplotu na 190 °C a pečte další hodinu a půl. Odstraňte alobal a pečte ještě dvacet minut.
Mezitím připravte jablka. V pánvi rozpusťte máslo a dozlatova osmažte cibuli; asi deset minut. Stáhněte oheň, přidejte citronovou kůru, strouhanku a rozmarýn. Osolte a okořeňte. Jablka podélně rozkrojte, vykrojte jádřinec a naplňte cibulovou směsí.
Vyjměte pekáč z trouby, zvyšte teplotu na 200 °C. Jablka rozložte kolem pečínky a potřete je i maso směsí octa a džemu. Vraťte do trouby a nezakryté pečte dvacet až dvacet pět minut. Během pečení polévejte vypečenou šťávou.
Hotové maso i s jablky nechte v teple zakryté alobalem patnáct minut odpočívat. Šťávu slijte, pět minut povařte s vývarem a dochuťte džemem s octem.
Komentáře
28.09.2008 13:32
GURMÁNSKÝ ZÁŽITEK
12.01.2009 12:45
Trochu suché
25.05.2022 21:38
Výborná chuť!