0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečeně s jablky a rozmarýnem

Pečeně s jablky a rozmarýnem
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Pečeně s jablky a rozmarýnem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4625 kcal
Bílkoviny 397 g
Sacharidy 181 g
Tuky 283 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkombinujte osvědčené triky profesionálů s jednoduchým postupem – a připravte naprosto originální pochoutku! Když nebudete spěchat, čeká vás přímo božská odměna...

Suroviny

vepřové maso 2 kg
s kostí
česnek 1 stroužek
drcený
rozmarýn 1 ČL
nadrobno + snítka
cibule 1 ks
jablečný ocet 2 PL
+ trocha do omáčky
rybízový džem 2 PL
+ trocha do omáčky
vývar zeleninový 500 ml
sůl
pepř
Na jablka
máslo 50 g
cibule 1 ks
nadrobno
citronová kůra 1 PL
strouhanka 50 g
rozmarýn 1 ČL
nadrobno
jablko 6 ks
Golden Delicious

Postup

1

V mase vytvořte několik hlubokých zářezů až ke kosti a vetřete do nich směs česneku, rozmarýnu a lžičky soli. Nechte asi dvacet minut odležet. Rozpalte troubu na 220 °C.

2

Do pekáče vložte kolečka cibule a větvičku rozmarýnu. Na ně položte maso, kostí dolů. Podlijte, zakryjte alobalem a pečte půl hodiny. Snižte teplotu na 190 °C a pečte další hodinu a půl. Odstraňte alobal a pečte ještě dvacet minut.

3

Mezitím připravte jablka. V pánvi rozpusťte máslo a dozlatova osmažte cibuli; asi deset minut. Stáhněte oheň, přidejte citronovou kůru, strouhanku a rozmarýn. Osolte a okořeňte. Jablka podélně rozkrojte, vykrojte jádřinec a naplňte cibulovou směsí.

4

Vyjměte pekáč z trouby, zvyšte teplotu na 200 °C. Jablka rozložte kolem pečínky a potřete je i maso směsí octa a džemu. Vraťte do trouby a nezakryté pečte dvacet až dvacet pět minut. Během pečení polévejte vypečenou šťávou.

5

Hotové maso i s jablky nechte v teple zakryté alobalem patnáct minut odpočívat. Šťávu slijte, pět minut povařte s vývarem a dochuťte džemem s octem.

Související články

Komentáře

Anonym

Chcete-li uvařit něco dobrého pro hosty na kterých vám záleží, jste na správném receptu. Je to gurmánský zážitek a nenechte se odradit delším časem přípravy. Dělá se to v podstatě samo.

Anonym

Úžasná kombinace sladkého se slaným. Co to dělalo s hosty, to byste měli vidět. Jen to maso bylo moc vysušené. Nevím, kde je chyba.

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč