Vtipná zkratka, která bude bavit nejen vaše děti! Libanonská pizza je rychlým řešením, když hledáte něco dobrého pod zub.
Suroviny
rajčatová passata - pyré
240
ml
čedar
200
g
nastrouhaný
paprika
2
ks
červená
šunka vepřová
2
bal
kvalitní, na trojúhelníky
olivy černé
1
konzerva
olivový olej
na potření
Postup
1
Libanonské chleby položte na pečicí papír tak, aby měl každý chléb svůj arch. Rozprostřete na ně rajčatové pyré a posypte sýrem.
2
Papriky omyjte, rozkrojte, zbavte semínek a pomocí malých vykrajovátek ve tvaru hvězdy z nich vyrobte hvězdičky. Ty pak naaranžujte na pizzy, pokryjte šunkou a dozdobte olivami.
3
I s pečicím papírem zabalte do potravinářské fólie, případně vložte ještě do plastové krabičky a zmrazte až na dva měsíce.
JAK ROZMRAZIT: Troubu předehřejte na 220 °C. Pizzy dejte na plech, okraje potřete olivovým olejem. Pečte asi deset minut, aby byla pizza zlatavá a křupavá.
Komentáře