Korpus vyzraje do úžasné vůně a vláčnosti po dvou dnech. Když to vydržíte…
Suroviny
Na korpusy
máslo
225
g
změklé
cukr
225
g
vejce
4
ks
mouka pšeničná hladká
225
g
kakao
4
PL
smíchané se 4 lžícemi horké vody
kypřicí prášek do pečiva
2
ČL
Na náplň
smetana ke šlehání
400
ml
Na polevu
Ledové kaštany
300
g
rozpuštěné
Postup
1
Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vymastěte dvě koláčové kulaté formy o průměru 26 cm.
2
Všechny přísady na korpus dejte do mísy a prošlehejte elektrickými metlami dohladka. Rozdělte do forem a pečte tak pětadvacet minut; povrch by měl být na dotek měkký.
3
Korpusy vyjměte z trouby, nechte pár minut vychladnout a pak vyklopte na mřížku. Spojte je ušlehanou smetanou a přelijte polevou.
Ledové kaštany
Čokoládová nápodoba jedlých kaštanů je díky jemné a výrazné chuti skvělá také na polevy. Stačí rozpustit, přelít (a vydržet, dokud poleva zase neztuhne).
Komentáře