Čokoládový koláč s řepou

Čokoládový koláč s řepou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4867 kcal
Bílkoviny 77 g
Cukr 577 g
Tuky 276 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Červená řepa exceluje nejen na slano či na kyselo, ale také na sladko. V kombinaci s čokoládou je přímo skvělá!

Suroviny

řepa 2 ks
střední, předem upečená (v alobalu asi 1,5h při 180°C)
vejce 3 ks
krupicový cukr 220 g
slunečnicový olej 170 ml
lze nahradit arašídovým
vanilkový extrakt 1 ČL
lze nahradit vanilkovým cukrem
mouka pšeničná hladká 170 g
+ na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
jedlá soda 1 ČL
jemně mletá
kakao 60 g
tuk
na vymazání formy
Na polevu
moučkový cukr 220 g
máslo 2 PL
změklé

Předehřejte troubu na 180 °C a formu o průměru 23 cm vymažte a vysypte moukou. V robotu rozmixujte oloupanou řepu (nezapomeňte zakrýt komínek). Pak komínkem po jednom přidávejte vejce, postupně vsypte cukr a šlehejte, až vznikne hezká růžová směs. Přilijte olej a vanilkový extrakt.

Vypněte robot, sejměte víko a navrch prosejte mouku, prášek, sodu a kakao. Prošlehávejte ještě minutu, pak setřete směs ze stěn stěrkou a pokračujte další minutu. Měli byste získat husté, lesklé, sytě hnědé těsto.

Vlijte do připravené formy a pečte asi čtyřicet minut; otestujte špejlí. Nechte pět minut chladnout ve formě, pak vyjměte. Potřete polevou utřenou z cukru a másla.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit