Čokoládový koláč s marshmallows

Čokoládový koláč s marshmallows

4 / 5. Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5739 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 545 g
Tuky 346 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoláda pod neobvyklou pokrývkou. Děti budou ze zapečených bonbonů marshmallows nadšené!

Suroviny

Na sušenkový základ
máslo 100 g
změklé
sušenky 400 g
rozdrcené
Na náplň
máslo 120 g
tmavá čokoláda 100 g
nasekaná
třtinový cukr 180 g
vanilkový extrakt 1 ČL
sůl 1 špetka
vejce 4 ks
velká
mouka pšeničná hladká 3 PL
Na polevu
marshmallow 1 bal

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na180 stupňů. Čtvercový pekáč o velikosti 25 × 25 cm vyložte pečicím papírem potřeným máslem.

2

Zbylé máslo smíchejte se sušenkami, umačkejte do pekáče a deset minut předpékejte.

3

Mezitím připravte náplň. Máslo a čokoládu dejte do nádoby vhodné do mikrovlnky a dvě minuty zahřívejte na 75 procent výkonu.  Zamíchejte a vařte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Pokud nemáte mikrovlnku, dejte čokoládu s máslem do ohnivzdorné misky a postavte do pánve s vroucí vodou.

4

K rozpuštěné směsi přisypte cukr, vanilkovou esenci a sůl. Přidejte vejce, promíchejte směs, aby byla krásně hladká a lesklá, a nakonec vsypte mouku.

5

Náplň nalijte na korpus a pečte čtyřicet až čtyřicet pět minut; vršek koláče by měl být křupavý a špejle zapíchnutá do středu zůstat čistá.

6

Moučník vytáhněte z trouby, mřížku zasuňte asi 15 centimetrů pod gril a rozehřejte ho. Koláč poklaďte marshmallows a na chvilku strčte pod gril, aby bonbony zezlátly. Trvá to asi dvě minuty, proto raději od trouby neodbíhejte a koláč hlídejte. Po vychladnutí krájejte na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit