0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový koláč s marshmallows

Čokoládový koláč s marshmallows

4.1/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5744 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 545 g
Tuky 346 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoláda pod neobvyklou pokrývkou. Děti budou ze zapečených bonbonů marshmallows nadšené!

Suroviny

Na sušenkový základ
máslo 100 g
změklé
sušenky 400 g
rozdrcené
Na náplň
máslo 120 g
tmavá čokoláda 100 g
nasekaná
třtinový cukr 180 g
vanilkový extrakt 1 ČL
sůl 1 špetka
vejce 4 ks
velká
mouka pšeničná hladká 3 PL
Na polevu
marshmallows 1 bal

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na180 stupňů. Čtvercový pekáč o velikosti 25 × 25 cm vyložte pečicím papírem potřeným máslem.

2

Zbylé máslo smíchejte se sušenkami, umačkejte do pekáče a deset minut předpékejte.

3

Mezitím připravte náplň. Máslo a čokoládu dejte do nádoby vhodné do mikrovlnky a dvě minuty zahřívejte na 75 procent výkonu.  Zamíchejte a vařte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Pokud nemáte mikrovlnku, dejte čokoládu s máslem do ohnivzdorné misky a postavte do pánve s vroucí vodou.

4

K rozpuštěné směsi přisypte cukr, vanilkovou esenci a sůl. Přidejte vejce, promíchejte směs, aby byla krásně hladká a lesklá, a nakonec vsypte mouku.

5

Náplň nalijte na korpus a pečte čtyřicet až čtyřicet pět minut; vršek koláče by měl být křupavý a špejle zapíchnutá do středu zůstat čistá.

6

Moučník vytáhněte z trouby, mřížku zasuňte asi 15 centimetrů pod gril a rozehřejte ho. Koláč poklaďte marshmallows a na chvilku strčte pod gril, aby bonbony zezlátly. Trvá to asi dvě minuty, proto raději od trouby neodbíhejte a koláč hlídejte. Po vychladnutí krájejte na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč