Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Více než hodinu Snadné Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5739 kcal
Bílkoviny 95 g
Cukr 545 g
Tuky 346 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoláda pod neobvyklou pokrývkou. Děti budou ze zapečených bonbonů marshmallows nadšené!

Suroviny

Na sušenkový základ
máslo 100 g
změklé
sušenky 400 g
rozdrcené
Na náplň
máslo 120 g
tmavá čokoláda 100 g
nasekaná
třtinový cukr 180 g
vanilkový extrakt 1 ČL
sůl 1 špetka
vejce 4 ks
velká
mouka pšeničná hladká 3 PL
Na polevu
marshmallow 1 bal

1Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na180 stupňů. Čtvercový pekáč o velikosti 25 × 25 cm vyložte pečicím papírem potřeným máslem. Zbylé máslo smíchejte se sušenkami, umačkejte do pekáče a deset minut předpékejte.

2Mezitím připravte náplň. Máslo a čokoládu dejte do nádoby vhodné do mikrovlnky a dvě minuty zahřívejte na 75 procent výkonu.  Zamíchejte a vařte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Pokud nemáte mikrovlnku, dejte čokoládu s máslem do ohnivzdorné misky a postavte do pánve s vroucí vodou. K rozpuštěné směsi přisypte cukr, vanilkovou esenci a sůl. Přidejte vejce, promíchejte směs, aby byla krásně hladká a lesklá, a nakonec vsypte mouku.

3Náplň nalijte na korpus a pečte čtyřicet až čtyřicet pět minut; vršek koláče by měl být křupavý a špejle zapíchnutá do středu zůstat čistá.

4Moučník vytáhněte z trouby, mřížku zasuňte asi 15 centimetrů pod gril a rozehřejte ho. Koláč poklaďte marshmallows a na chvilku strčte pod gril, aby bonbony zezlátly. Trvá to asi dvě minuty, proto raději od trouby neodbíhejte a koláč hlídejte. Po vychladnutí krájejte na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit