Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Více než hodinu Snadné Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5739 kcal
Bílkoviny 95 g
Cukr 545 g
Tuky 346 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoláda pod neobvyklou pokrývkou. Děti budou ze zapečených bonbonů marshmallows nadšené!

Suroviny

Na sušenkový základ
máslo 100 g
změklé
sušenky 400 g
rozdrcené
Na náplň
máslo 120 g
tmavá čokoláda 100 g
nasekaná
třtinový cukr 180 g
vanilkový extrakt 1 ČL
sůl 1 špetka
vejce 4 ks
velká
mouka pšeničná hladká 3 PL
Na polevu
marshmallow 1 bal

1Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na180 stupňů. Čtvercový pekáč o velikosti 25 × 25 cm vyložte pečicím papírem potřeným máslem. Zbylé máslo smíchejte se sušenkami, umačkejte do pekáče a deset minut předpékejte.

2Mezitím připravte náplň. Máslo a čokoládu dejte do nádoby vhodné do mikrovlnky a dvě minuty zahřívejte na 75 procent výkonu.  Zamíchejte a vařte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Pokud nemáte mikrovlnku, dejte čokoládu s máslem do ohnivzdorné misky a postavte do pánve s vroucí vodou. K rozpuštěné směsi přisypte cukr, vanilkovou esenci a sůl. Přidejte vejce, promíchejte směs, aby byla krásně hladká a lesklá, a nakonec vsypte mouku.

3Náplň nalijte na korpus a pečte čtyřicet až čtyřicet pět minut; vršek koláče by měl být křupavý a špejle zapíchnutá do středu zůstat čistá.

4Moučník vytáhněte z trouby, mřížku zasuňte asi 15 centimetrů pod gril a rozehřejte ho. Koláč poklaďte marshmallows a na chvilku strčte pod gril, aby bonbony zezlátly. Trvá to asi dvě minuty, proto raději od trouby neodbíhejte a koláč hlídejte. Po vychladnutí krájejte na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...
  • Tipy redakce

Zažijte party s lahůdkami od moře

Ne každý se letos vydává k moři, proto možná nastal čas přiblížit si Středomoří s pomocí typických chutí. Co takhle připravit si lahodné přímořské pokrmy u vás doma? Pojďme se společně podívat na jednoduché pokrmy, které vás během...

Obchod Apetit