Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Koláč s čokoládovou polevou

Koláč s čokoládovou polevou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do hodiny 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7091 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 541 g
Tuky 483 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Korpus vyzraje do úžasné vůně a vláčnosti po dvou dnech. Když to vydržíte…

Suroviny

Na korpusy
máslo 225 g
hodně změklé
cukr 225 g
vejce 4 ks
mouka pšeničná hladká 225 g
kakao 4 PL
smíchané se 4 lžícemi horké vody
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
Na náplň
smetana ke šlehání 400 ml
Na polevu
Ledové kaštany 300 g
rozpuštěné
1.  Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vymastěte dvě koláčové kulaté formy o průměru 26 cm. Všechny přísady na korpus dejte do mísy a prošlehejte elektrickými metlami dohladka. Rozdělte do forem a pečte tak pětadvacet minut; povrch by měl být na dotek měkký.

2.  Korpusy vyjměte z trouby, nechte pár minut vychladnout a pak vyklopte na mřížku. Spojte je ušlehanou smetanou a přelijte polevou.

Ledové kaštany 
Čokoládová nápodoba jedlých kaštanů je díky jemné a výrazné chuti skvělá také na polevy. Stačí rozpustit, přelít (a vydržet, dokud poleva zase neztuhne).

Komentáře

Anonym

Vynikající i čerstvý!!! Dva dny u nás zůstal jenom kousek, protože jsem s ním byla sama doma a vydržela. Skvělý i naležený. Ale musely by být dva, aby jeden vydržel.

Anonym

Tenhle koláč (já bych ho nazvala spíš dort) je opravdu vynikajicí. Všem chutnal a opravdu se musí hlídat, aby nezmizel během hodiny. Určitě stojí za to si ho upéct.

Anonym

Šlehačka je bez ztužovače? Jakou používáte?

Anonym

Recept se nachází v příl.č.12/06, str.12

Anonym

Tento dort jsem předevčírem dělala na narozeninovou oslavu mého syna, s tím, že jsem ho ještě trochu přizdobila navrchu a do náplně jsem přidala tvaroh a banán s vanilk. cukrem. A všem moc chutnal! Děkuji za inspiraci! :-)

Anonym

Upekla jsem a doporucuji. Zkusila jsem tu verzi se slehackovo-tvarohovo-banonovym kremem. skoda, ze se dort nestacil ulozet...byl by jeste lespi!

Anonym

Pekla jsem tenhle koláč bráchovi k 18narozeninám a byl VYNIKAJÍCÍ! Polevu jsem ale dělala z 250g kaštanů, i tak jí bylo hodně..

Anonym

Tak jsem dortík taky upekla. Je moc dobroučký. :) Oba korpusy mi sice trošku spadly, ale vůbec to není poznat. Do šlehačky jsem také přidala půl vaničky tvarohu, kousky banánu a posypala hnědým cukrem (smetana s tím tvarohem mi přišla dost kyselá). Na polevu jsem použila jen 150 g kaštanů a bylo to akorát. Dort jsem pak ještě dozdobila meduňkou a třešněmi. Je opravdu výborný a druhý den je ještě lepší. :)

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit