Korpus vyzraje do úžasné vůně a vláčnosti po dvou dnech. Když to vydržíte…
Suroviny
Na korpusy
máslo
225
g
změklé
cukr
225
g
vejce
4
ks
mouka pšeničná hladká
225
g
kakao
4
PL
smíchané se 4 lžícemi horké vody
kypřicí prášek do pečiva
2
ČL
Na náplň
smetana ke šlehání
400
ml
Na polevu
Ledové kaštany
300
g
rozpuštěné
Postup
1
Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vymastěte dvě koláčové kulaté formy o průměru 26 cm.
2
Všechny přísady na korpus dejte do mísy a prošlehejte elektrickými metlami dohladka. Rozdělte do forem a pečte tak pětadvacet minut; povrch by měl být na dotek měkký.
3
Korpusy vyjměte z trouby, nechte pár minut vychladnout a pak vyklopte na mřížku. Spojte je ušlehanou smetanou a přelijte polevou.
Ledové kaštany
Čokoládová nápodoba jedlých kaštanů je díky jemné a výrazné chuti skvělá také na polevy. Stačí rozpustit, přelít (a vydržet, dokud poleva zase neztuhne).
Komentáře
Anonym
28.07.2007 17:03
Koláč s čokoládou
Anonym
04.08.2007 16:16
prvotřídní
Anonym
13.08.2007 15:44
Šlhačka
Anonym
13.09.2007 19:38
Apetit 12/06
Anonym
18.11.2007 09:50
Výborný narozeninový dort
Anonym
10.12.2007 16:15
Vyborny
Anonym
16.12.2007 15:30
Skvělý dortík
Anonym
19.06.2009 09:32
dobroučký