0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kakaový koláč s čokoládovou polevou

Kakaový koláč s čokoládovou polevou

4.4 / 5. Počet hodnocení: 18
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7091 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 541 g
Tuky 483 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Korpus vyzraje do úžasné vůně a vláčnosti po dvou dnech. Když to vydržíte…

Suroviny

Na korpusy
máslo 225 g
změklé
cukr 225 g
vejce 4 ks
mouka pšeničná hladká 225 g
kakao 4 PL
smíchané se 4 lžícemi horké vody
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
Na náplň
smetana ke šlehání 400 ml
Na polevu
Ledové kaštany 300 g
rozpuštěné

1 Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vymastěte dvě koláčové kulaté formy o průměru 26 cm. Všechny přísady na korpus dejte do mísy a prošlehejte elektrickými metlami dohladka. Rozdělte do forem a pečte tak pětadvacet minut; povrch by měl být na dotek měkký.

2 Korpusy vyjměte z trouby, nechte pár minut vychladnout a pak vyklopte na mřížku. Spojte je ušlehanou smetanou a přelijte polevou.

Ledové kaštany 
Čokoládová nápodoba jedlých kaštanů je díky jemné a výrazné chuti skvělá také na polevy. Stačí rozpustit, přelít (a vydržet, dokud poleva zase neztuhne).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

Vynikající i čerstvý!!! Dva dny u nás zůstal jenom kousek, protože jsem s ním byla sama doma a vydržela. Skvělý i naležený. Ale musely by být dva, aby jeden vydržel.

Anonym

Tenhle koláč (já bych ho nazvala spíš dort) je opravdu vynikajicí. Všem chutnal a opravdu se musí hlídat, aby nezmizel během hodiny. Určitě stojí za to si ho upéct.

Anonym

Šlehačka je bez ztužovače? Jakou používáte?

Anonym

Tento dort jsem předevčírem dělala na narozeninovou oslavu mého syna, s tím, že jsem ho ještě trochu přizdobila navrchu a do náplně jsem přidala tvaroh a banán s vanilk. cukrem. A všem moc chutnal! Děkuji za inspiraci! :-)

Anonym

Upekla jsem a doporucuji. Zkusila jsem tu verzi se slehackovo-tvarohovo-banonovym kremem. skoda, ze se dort nestacil ulozet...byl by jeste lespi!

Anonym

Pekla jsem tenhle koláč bráchovi k 18narozeninám a byl VYNIKAJÍCÍ! Polevu jsem ale dělala z 250g kaštanů, i tak jí bylo hodně..

Anonym

Tak jsem dortík taky upekla. Je moc dobroučký. :) Oba korpusy mi sice trošku spadly, ale vůbec to není poznat. Do šlehačky jsem také přidala půl vaničky tvarohu, kousky banánu a posypala hnědým cukrem (smetana s tím tvarohem mi přišla dost kyselá). Na polevu jsem použila jen 150 g kaštanů a bylo to akorát. Dort jsem pak ještě dozdobila meduňkou a třešněmi. Je opravdu výborný a druhý den je ještě lepší. :)

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit