Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 25
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7091 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 541 g
Tuky 483 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Korpus vyzraje do úžasné vůně a vláčnosti po dvou dnech. Když to vydržíte…

Suroviny

Na korpusy
máslo 225 g
změklé
cukr 225 g
vejce 4 ks
kakao 4 PL
smíchané se 4 lžícemi horké vody
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
Na náplň
Na polevu
Ledové kaštany 300 g
rozpuštěné

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vymastěte dvě koláčové kulaté formy o průměru 26 cm.

2

Všechny přísady na korpus dejte do mísy a prošlehejte elektrickými metlami dohladka. Rozdělte do forem a pečte tak pětadvacet minut; povrch by měl být na dotek měkký.

3

Korpusy vyjměte z trouby, nechte pár minut vychladnout a pak vyklopte na mřížku. Spojte je ušlehanou smetanou a přelijte polevou.

Ledové kaštany 
Čokoládová nápodoba jedlých kaštanů je díky jemné a výrazné chuti skvělá také na polevy. Stačí rozpustit, přelít (a vydržet, dokud poleva zase neztuhne).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

19.06.2009 09:32
Tak jsem dortík taky upekla. Je moc dobroučký. :) Oba korpusy mi sice trošku spadly, ale vůbec to není poznat. Do šlehačky jsem také přidala půl vaničky tvarohu, kousky banánu a posypala hnědým cukrem (smetana s tím tvarohem mi přišla dost kyselá). Na polevu jsem použila jen 150 g kaštanů a bylo to akorát. Dort jsem pak ještě dozdobila meduňkou a třešněmi. Je opravdu výborný a druhý den je ještě lepší. :)
16.12.2007 15:30
Pekla jsem tenhle koláč bráchovi k 18narozeninám a byl VYNIKAJÍCÍ! Polevu jsem ale dělala z 250g kaštanů, i tak jí bylo hodně..
10.12.2007 16:15
Upekla jsem a doporucuji. Zkusila jsem tu verzi se slehackovo-tvarohovo-banonovym kremem. skoda, ze se dort nestacil ulozet...byl by jeste lespi!
13.09.2007 19:38
Recept se nachází v příl.č.12/06, str.12
18.11.2007 09:50
Tento dort jsem předevčírem dělala na narozeninovou oslavu mého syna, s tím, že jsem ho ještě trochu přizdobila navrchu a do náplně jsem přidala tvaroh a banán s vanilk. cukrem. A všem moc chutnal! Děkuji za inspiraci! :-)
28.07.2007 17:03
Vynikající i čerstvý!!! Dva dny u nás zůstal jenom kousek, protože jsem s ním byla sama doma a vydržela. Skvělý i naležený. Ale musely by být dva, aby jeden vydržel.
04.08.2007 16:16
Tenhle koláč (já bych ho nazvala spíš dort) je opravdu vynikajicí. Všem chutnal a opravdu se musí hlídat, aby nezmizel během hodiny. Určitě stojí za to si ho upéct.
13.08.2007 15:44
Šlehačka je bez ztužovače? Jakou používáte?

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...