Koláč s čokoládovou polevou

Koláč s čokoládovou polevou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do hodiny 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7091 kcal
Bílkoviny 119 g
Cukr 541 g
Tuky 483 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Korpus vyzraje do úžasné vůně a vláčnosti po dvou dnech. Když to vydržíte…

Suroviny

Na korpusy
máslo 225 g
hodně změklé
cukr 225 g
vejce 4 ks
mouka pšeničná hladká 225 g
kakao 4 PL
smíchané se 4 lžícemi horké vody
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
Na náplň
smetana ke šlehání 400 ml
Na polevu
Ledové kaštany 300 g
rozpuštěné
1.  Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vymastěte dvě koláčové kulaté formy o průměru 26 cm. Všechny přísady na korpus dejte do mísy a prošlehejte elektrickými metlami dohladka. Rozdělte do forem a pečte tak pětadvacet minut; povrch by měl být na dotek měkký.

2.  Korpusy vyjměte z trouby, nechte pár minut vychladnout a pak vyklopte na mřížku. Spojte je ušlehanou smetanou a přelijte polevou.

Ledové kaštany 
Čokoládová nápodoba jedlých kaštanů je díky jemné a výrazné chuti skvělá také na polevy. Stačí rozpustit, přelít (a vydržet, dokud poleva zase neztuhne).

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit