Tyčinky můžete připravit i pár dní předem a schovat je do vzduchotěsné nádoby
Suroviny
listové těsto
1
bal
rozválené, běžně v supermarketech
vejce
1
ks
lehce našlehané
sýr
50
g
jemně nastrouhaný
parmazán
50
g
jemně nastrouhaný
Postup
1
Předehřejte troubu na 220 ˚C, horkovzdušnou na 200.
2
Těsto potřete vejcem a posypejte sýry. Plát pak v půli překlopte a pevně přimáčkněte. Poté ho vyválejte asi na sílu desetikoruny.
3
Z těsta vykrájejte proužky široké tak centimetr. Každý šestkrát až osmkrát zakruťte a položte na plech s pečicím papírem. Dejte pozor, aby se tyčinky nedotýkaly, protože se při pečení trochu nafouknou.
4
Pečte, dokud nebudou dozlatova vypečené a křupavé; stačí deset až patnáct minut.
Před podáváním je nechte vychladnout.
Komentáře