0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Stániny čedarové sušenky

Stániny čedarové sušenky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Stániny čedarové sušenky

4.2/5 Počet hodnocení: 78
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2969 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 151 g
Tuky 217 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Z té spousty cukroví, která se na mě před Vánocemi valí z okolí, jsem přeslazená ještě dřív, než vůbec stihnu začít péct. A tak jsem si loni řekla, že raději upeču dobré sýrové sušenky. Zalovila jsem na internetu a po chvíli přebírání jsem vyloupla tenhle čedarový poklad. Parmazánové sušenky jsou dobré, ale tyhle jsou ještě lepší!“ říká redaktorka Stáňa Moravcová.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 220 g
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
máslo 170 g
studené, na kostičky
čedar 225 g
vyzrálý, nejlépe pravý (světlý), nastrouhaný
pepř růžový ¾ ČL
mletý
voda 3 PL
studená
pekanové ořechy
viz Něco navíc

Postup

1

Mouku smíchejte s kypřicím práškem a v robotu, příborovým nožem či přinejhorším rukama ji zpracujte s máslem na hrubou drobenku.

2

Přidejte sýr a pepř, dopřejte směsi 6–8 pulzů v robotu, nebo ji zpracovávejte tak dlouho, aby se promíchala.

3

Pak postupně přidávejte vodu a zpracovávejte – jen do té doby, než těsto utvoří kouli.

4

Z těsta odměřujte co nejrovnější lžíce na plech vyložený papírem na pečení, mírně je zplošťujte dnem skleničky. Doprostřed lehce vmáčkněte půlku pekanu a pečte 12 minut při 200 °C. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě.

NĚCO NAVÍC
Ořechy pokapejte olejem a dejte je do pánve, na středním plameni je 6–7 minut opékejte, aby lehce zhnědly. Přendejte je na papírové utěrky a lehce posolte. Nechte vychladnout.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Komentáře

Veronika Dulíková

Sušenky jsou úžasné. Dělám je opakovaně pro návštěvy, na párty či večírky. Vyplatí se použít opravdu kvalitní čedar, výsledek pak stojí za to. Kdo ochutnal, chtěl recept. :)

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč