Do Evropy se dostaly díky objevným plavbám, používaly se jako lék bez léčebných účinků nebo jako okrasná rostlina. Dnes jsou velmi oblíbenou přílohou, ale i hlavním jídlem, u nás i po celém světě. Jsou oblíbenou pochoutkou i rychlým pokrmem...
Stříkané, vykrajované, pečené i nepečené, snadné i sofistikované. Do své nové kuchařky sepsala cukrářka Mirka van Gils Slavíková všechny druhy cukroví, které zná. A zná jich opravdu hodně!
...
Nejspíš nebudeme ani trochu přehánět, když jablečný štrúdl označíme za jeden z nejoblíbenějších dezertů. Stejně jako bábovka patří ke stálicím nedělních odpolední. A není divu, šťavnatá jablka a listové těsto tvoří dokonale harmonický pár....
Vánočními recepty se sociální sítě přímo hemží. Abychom vyvážili vše sladké, co svátky nabízejí, sáhli jsme bez váhání po pizza kuličkách, s nimiž oslníte na každém večírku.
...
Blíží se svátky a s nimi i hromady sladkostí. Na Ježíška si ještě chvíli počkáme, už za pár dní ale můžete své nejbližší potěšit mikulášskou nadílkou. A co takhle nadělit dětem kromě bonbónů a čokolády i nějakou slanou delikatesu z vlastní...
Chtěli byste se letos pustit do pečení něčeho netradičního? Naši cukráři odtajnili některá svá tajemství, která tkví v nevšedních chuťových kombinacích. Vyzkoušejte moderní cukroví se solí, marcipánem nebo třeba sušenými švestkami.
...
Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...
Komentáře