Minipizza

Minipizza

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2341 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 206 g
Tuky 107 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pizza v rekordním čase

Suroviny

arabský chléb 4 ks
pita, aranský chléb, naan
bazalkové pesto 4 PL
mozzarella 300 g
lze nahradit jiným tvrdým sýrem
šunka 150 g
lze nahradit uzenou krkovičkou
olej
na potření placek

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C..

2

Placku potřete ze spodní strany vodou a z druhé pestem. Na něj pak naklaďte plátky sýra a uzeniny.

3

Krátce zapečte v troubě, až se sýr začne trochu roztékat.

4

Placky podávejte, dokud jsou teplé, abyste si vychutnali souhru vůní a chutí.

Tip Apetitu:

  • Když potřete placky vodou, pak při pečení zvláční a budou chutnat úplně jako domácí.
  • Klidně vyzkoušejte i jiné druhy sýra, výborný je třeba plísňový; v tom případě ale vynechejte pesto a placku potřete trochou tomatové omáčky, případně dobrého kečupu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

Anonym

no tak moje kamaradka je mela ve skole a nabidla mi,tak jsem si jednu vzala a ochutnala...no a od te doby me moooc chutna . Da se taky delat z listoveho testa je fakt supeer..urco vyzkousejte ;-)

Anonym

ve kterym papirovym Apetitu bylo tohle? Aleno, poradte! vsude to pisete, ale tady nic neni! vy to pekne flakate! nerikejte, ze mate na praci este neco jinyho krome vyhledavani receptu v casopisu!!

Apetit magazín

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...
Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit