Pizza s bramborami

Pizza s bramborami

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (2)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1281 kcal
Bílkoviny 71 g
Cukr 128 g
Tuky 51 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Brambory mám hrozně ráda. Úrodu od rodičů klidně použiju i na pizzu. Se sýrem a křupavou slaninou je to lahůdka na druhou! Náplň je vynikající s poloměkkým zrajícím sýrem. Pokud máte citlivý nos, dejte přednost ementálu nebo čedaru.

Suroviny

těsto na pizzu 1 bal
hotové
brambory 300 g
omyté, nové
jarní cibulka 4 ks
pokrájené
sýr 180 g
jihočeský zrající, italský taleggio, ementál či čedar
slanina 100 g
na kostičky a vyškvařené
olej
na vymazání plechu a zakápnutí
sůl
pepř
1. Těsto na pizzu připravte podle návodu na obalu a rozválejte na obdélník přibližně 30 x 40 cm. Přesuňte na vymazaný plech, přetáhněte fólií a nechte asi 30 minut kynout. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů.

2. Brambory ve slupce nakrájejte na tenké plátky a zhruba čtyři minuty povařte v osolené vodě. Sceďte je a osušte.

3. Rozestřete brambory na pizzu, zakápněte olejem, posypte cibulkou, slaninou a kousky sýra. Pečte 15–20 minut, dokud náplň nezezlátne. 

Obchod Apetit