Brambory mám hrozně ráda. Úrodu od rodičů klidně použiju i na pizzu. Se sýrem a křupavou slaninou je to lahůdka na druhou! Náplň je vynikající s poloměkkým zrajícím sýrem. Pokud máte citlivý nos, dejte přednost ementálu nebo čedaru.
Suroviny
těsto na pizzu
1
bal
hotové
brambory nové
300
g
omyté
jarní cibulka
4
ks
pokrájené
sýr
180
g
jihočeský zrající, italský taleggio, ementál či čedar
slanina
100
g
na kostičky a vyškvařené
olej
na vymazání plechu a zakápnutí
sůl
pepř
Postup
1
Těsto na pizzu připravte podle návodu na obalu a rozválejte na obdélník přibližně 30 x 40 cm. Přesuňte na vymazaný plech, přetáhněte fólií a nechte asi 30 minut kynout. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů.
2
Brambory ve slupce nakrájejte na tenké plátky a zhruba čtyři minuty povařte v osolené vodě. Sceďte je a osušte.
3
Rozestřete brambory na pizzu, zakápněte olejem, posypte cibulkou, slaninou a kousky sýra. Pečte 15–20 minut, dokud náplň nezezlátne.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 46 receptů na pizzu všech druhů, barev i tvarů(46 receptů )
Komentáře