Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
pizza s bramborami
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1260 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 128 g
Tuky 51 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brambory mám hrozně ráda. Úrodu od rodičů klidně použiju i na pizzu. Se sýrem a křupavou slaninou je to lahůdka na druhou! Náplň je vynikající s poloměkkým zrajícím sýrem. Pokud máte citlivý nos, dejte přednost ementálu nebo čedaru.

Suroviny

hotové
omyté
jarní cibulka 4 ks
pokrájené
sýr 180 g
jihočeský zrající, italský taleggio, ementál či čedar
slanina 100 g
na kostičky a vyškvařené
olej
na vymazání plechu a zakápnutí
sůl
pepř

Postup

1

Těsto na pizzu připravte podle návodu na obalu a rozválejte na obdélník přibližně 30 x 40 cm. Přesuňte na vymazaný plech, přetáhněte fólií a nechte asi 30 minut kynout. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů.

2

Brambory ve slupce nakrájejte na tenké plátky a zhruba čtyři minuty povařte v osolené vodě. Sceďte je a osušte.

3

Rozestřete brambory na pizzu, zakápněte olejem, posypte cibulkou, slaninou a kousky sýra. Pečte 15–20 minut, dokud náplň nezezlátne.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

03.09.2007 12:58
Recept se nachází v č.8/05, str.18