0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
pizza s bramborami
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1260 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 128 g
Tuky 51 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brambory mám hrozně ráda. Úrodu od rodičů klidně použiju i na pizzu. Se sýrem a křupavou slaninou je to lahůdka na druhou! Náplň je vynikající s poloměkkým zrajícím sýrem. Pokud máte citlivý nos, dejte přednost ementálu nebo čedaru.

Suroviny

těsto na pizzu 1 bal
hotové
brambory nové 300 g
omyté
jarní cibulka 4 ks
pokrájené
sýr 180 g
jihočeský zrající, italský taleggio, ementál či čedar
slanina 100 g
na kostičky a vyškvařené
olej
na vymazání plechu a zakápnutí
sůl
pepř

1 Těsto na pizzu připravte podle návodu na obalu a rozválejte na obdélník přibližně 30 x 40 cm. Přesuňte na vymazaný plech, přetáhněte fólií a nechte asi 30 minut kynout. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů.

2 Brambory ve slupce nakrájejte na tenké plátky a zhruba čtyři minuty povařte v osolené vodě. Sceďte je a osušte.

3 Rozestřete brambory na pizzu, zakápněte olejem, posypte cibulkou, slaninou a kousky sýra. Pečte 15–20 minut, dokud náplň nezezlátne. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.8/05, str.18

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč