Orientální rizoto

Orientální rizoto

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2736 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 354 g
Tuky 80 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace rýže a vajíček se na první dobrou může zdát trochu neobvyklá, stačí však jedno sousto a pochopíte, že toto spojení k sobě neuvěřitelně ladí.

Suroviny

jarní cibulka 1 svazek
máslo 1 PL
kari pasta 1 PL
rýže 400 g
propláchnuté a okapané
vývar kuřecí 700 ml
vejce 4 ks
uzený losos 225 g

Postup

1

Cibulku jemně nakrájejte, a to bílou i zelenou část, a dejte každou z nich zvlášť. Máslo rozpusťte ve velké pánvi a vsypte do něj bílou část cibulek, poprašte kari a několik minut smažte na mírnějším ohni, až cibulka zesklovatí. Přidejte rýži a promíchejte, aby se zrnka obalila máslem a kořením.

2

Zalijte horkým vývarem a uveďte do varu. Jednou promíchejte, pět minut povařte. Oheň stáhněte na nejnižší stupeň, pánev přikryjte a vše potom 15 minut duste.

3

Mezitím uvařte vejce. Vodu v kastrůlku uveďte do mírného varu, vložte vajíčka a vařte 5 až 6 minut (žloutek by měl zůstat ještě trošku tekutý). Ochlaďte studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na kousky.

4

Rýži vsypte do nádoby, ve které ji chcete podávat, přidejte kousky lososa a cibulkovou nať; vidličkou promíchejte. Osolte, opepřete, posypte vajíčky a lehce promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

Anonym

Rizoto je rychle a opravdu vyborne jidlo. Misto lososa jsem pridala uzeneho tolstolobika (4krat levnejsi) a na chuti to neubralo.

Anonym

Doporučuju, výborný, jednoduchý... to já ráda

Apetit magazín

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit