Orientální rizoto

Orientální rizoto

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2736 kcal
Bílkoviny 145 g
Cukr 354 g
Tuky 80 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kombinace rýže a vajíček se na první dobrou může zdát trochu neobvyklá, stačí však jedno sousto a pochopíte, že toto spojení k sobě neuvěřitelně ladí.

Suroviny

jarní cibulka 1 svazek
máslo 1 PL
kari pasta 1 PL
rýže 400 g
propláchnuté a okapané
vývar kuřecí 700 ml
vejce 4 ks
uzený losos 225 g

Postup

1

Cibulku jemně nakrájejte, a to bílou i zelenou část, a dejte každou z nich zvlášť. Máslo rozpusťte ve velké pánvi a vsypte do něj bílou část cibulek, poprašte kari a několik minut smažte na mírnějším ohni, až cibulka zesklovatí. Přidejte rýži a promíchejte, aby se zrnka obalila máslem a kořením.

2

Zalijte horkým vývarem a uveďte do varu. Jednou promíchejte, pět minut povařte. Oheň stáhněte na nejnižší stupeň, pánev přikryjte a vše potom 15 minut duste.

3

Mezitím uvařte vejce. Vodu v kastrůlku uveďte do mírného varu, vložte vajíčka a vařte 5 až 6 minut (žloutek by měl zůstat ještě trošku tekutý). Ochlaďte studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na kousky.

4

Rýži vsypte do nádoby, ve které ji chcete podávat, přidejte kousky lososa a cibulkovou nať; vidličkou promíchejte. Osolte, opepřete, posypte vajíčky a lehce promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit