Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čedar, národní poklad Anglie

Těžko říct, čím přesně je sýr čedar tak výjimečný. Patří po celém světě k nejoblíbenějším sýrům a pokud patříte k milovníkům sýrů, určitě byste se s ním měli seznámit blíže.

Je sója skutečným strašákem?

Ačkoli jsou sójové boby velice malé, ve společnosti způsobují veliké diskuse. Každá vědecká studie popírá tu předchozí, někde se dočteme, že je sója zdravou surovinou, některé články před ní varují. Čím tedy sójové produkty mohou škodit a máme sóju zařadit do jídelníčku?

Za vůní sýrů: na skok u sýrových velmocí

Sýry z Francie a Švýcarska jsou známkou kvality, aby také ne, jedná se o největší sýrové producenty, ale také konzumenty. Připravili jsme pro vás základní přehled sýrů z těchto zemí, jejich specifik i zajímavostí. Vydejte se s námi za vůní, někdy nepříliš vábnou, světově proslulých sýrů.

Ochutnejte ty nejlepší zralé sýry

Sýry patří mezi oblíbené delikatesy a díky svému širokému využití jsou důležitou součástí obsahu lednice každé domácnosti. Do našeho jídelníčku je zařazujeme od pradávna, čemuž odpovídá i množství tolika druhů. Podívejte se s námi na sýry dlouho zrající a vychutnejte si jedinečnou chuť zralé goudy, parmezánu nebo třeba pecorina.

5 pořadů o jídle a vaření, které vám pomohou přečkat lockdown

Lockdown už vám takříkajíc „leze na mozek“? Utečte na chvilku do světa chutí a vůní. A teď nutně nemyslíme, abyste se znovu odebrali do kuchyně, kde pravděpodobně stejně jako my trávíte spoustu času. Tentokrát máme na mysli trochu jiný únik – k televizní obrazovce! Víme, nabádat vás, abyste se uchýlili na gauč a trávili čas sledováním televize, není úplně v souladu s naší běžnou filozofií. Věřte nám ale, že těchto 5 pořadů rozhodně ještě prohloubí vaši lásku k vaření a dobrému jídlu a zažehne ve vás touhu experimentovat v kuchyni.

Falafel: zlatavé kuličky z cizrny

Tento oblíbený pokrm přináší do našich jídelníčků kouzlo orientu. Malé kuličky s nejasným původem v sobě totiž skrývají mnoho chuti z bylinek a koření. Navíc jsou plné zdravé cizrny, která je považována za královnu luštěnin. Jejich přípravu můžete zkusit i doma, není to nic složitého. Výsledkem vám bude provoněná kuchyň a talíř plný výtečného jídla.

Seznamte se: Mexiko a barevné fazole

Nahlédněte pod pokličku mexické kuchyně a uvidíte, jak pestré využití fazole mohou mít.

Hummus: lahodná pomazánka s nešťastným názvem

Na první pohled by se mohlo zdát, že pojmenovat pokrm názvem hummus se rovná gastronomické sebevraždě. V případě cizrnové pomazánky se však ukázalo, že trochu nešťastný název může odkazovat k delikátní chuti, které se jen tak něco nevyrovná.

Azuki a Mungo. Zdravé a chutné luštěniny s blahodárnými účinky

Azuki nebo Mungo. Pod těmito exotickými názvy se ukrývají luštěniny, kterých byste si na první pohled možná ani nevšimli. Přesto by vaší pozornosti neměly uniknout: drobné fazolky totiž obsahují obrovské množství zdraví prospěšných látek. Proč na ně v Asii nedají dopustit a jak si je můžete jednoduše připravit ve vlastní kuchyni?

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Novinky