Nová registrace Zapomenuté heslo

Jaké je tajemství celoživotní štíhlosti Claudie Cardinale? Hlad zahání po svém

Zorka Švarcová
27. 12. 2022
Claudia Cardinale
Getty Images

Živoucí legenda a symbol krásy 60. a 70. let 20. století. Okouzlující herečka s dokonalou postavou a přitažlivým úsměvem, která neztrácí svůj půvab ani po osmdesátce. Jaké jsou její stravovací návyky a která jídla má nejraději?

Celý život jí jako vrabec

Jaké je tajemství Claudiiny celoživotní štíhlosti? Její apetit, který prý nikdy nebyl nijak závratný. Je vegetariánka a zároveň vášnivá kuřačka a o nikotinu je známo, že stimuluje metabolismus a také snižuje chuť k jídlu.

  • Pro slavnou CC byla strava vždy více palivem než zdrojem potěšení.
  • Navíc důsledně dodržuje pitný režim a přiznává, že pitím vody také zahání případný hlad.
  • Ačkoli i ona má oblíbené sladkosti, na kterých si ráda pochutná – čokoládu a dezert s marinovanou broskví.

Vyzkoušejte Claudiny marinované broskve s vanilkovým krémem a borůvkovým pyré

Ingredience:

  • 8 broskví
  • 3 lžíce krémového sherry
  • vanilkový extrakt
  • citronová šťáva
  • 500 g tvarohu
  • 8 lžic cukru
  • 250 g borůvek

Postup:

  1. Broskve opláchněte, rozpulte, vypeckujte a vhoďte do vroucí vody. Poté je vyjmněte, odstraňte slupku, v misce je zalijte krémovým sherry a nechte půl hodiny marinovat.
  2. Z vanilkového lusku seškrábněte semínka a smíchejte s cukrem a citronovou šťávou.
  3. Borůvky rozmixujte s trochou cukru v hladké pyré.
  4. Broskve vyjměte z marinády, naservírujte na dezertní talíř a doplňte vanilkovým krémem a borůvkovým pyré.

Uvařte si Claudiinu oblíbenou polévku

Herečka, která vyrůstala v Tunisu, je dcerou francouzsko-italské matky a otce ze Sicílie. Temperamentní italské geny v sobě nezapře, stejně jako lásku k těstovinám a polévkám. Pochutnává si zejména na jedné – klasické italské polévce minestrone. V následujícím receptu zjistíte, jak ji má herečka nejraději:

Ingredience:

  • cuketa
  • fazole z konzervy
  • 2 rajčata
  • cibule
  • stroužek česneku
  • čerstvá bazalka
  • kuřecí vývar
  • strouhaný parmazán
  • čerstvá petrželka
  • těstoviny typu orecchi

Postup:

  1. Připravte si zeleninu. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Cuketu omyjte a nakrájejte na malé kostičky. Na směsi másla a oleje poduste cuketu s cibulí a česnekem, poté zalijte litrem vody. Přidejte nakrájená rajčata a kuřecí vývar, případně dochuťte solí a pepřem. Vařte 10 až 15 minut.
  2. Nakonec přidejte těstoviny a fazole z konzervy. Dochuťte petrželkou a bazalkou. Když jsou těstoviny al dente, polévka je hotová. Podávejte ji posypanou nastrouhaným parmazánem.

Penne à la minestrone

Penne à la minestrone

< 10 min
3.9(7x)
Přečíst recept

Je libo koktejl podle Claudie?

Není jisté, jestli tento koktejl herečka někdy ochutnala. Je však známo, že je inspirovaný slavným filmem Luchina Viscontiho Gepard z roku 1963, kde si Claudia zahrála po boku další velké herecké hvězdy – Alaina Delona.

  • Jedná se alkoholický drink, který obsahuje rum, vermut, třešňový likér Maraschino, karamelový sirup, brusinkový džus, ananas, kousek řapíkatého celeru a plátek limetky.

Zdroje informací: Spajzgirl, Euronews

Sdílet článek

Související články