0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jaké je tajemství celoživotní štíhlosti Claudie Cardinale? Hlad zahání po svém

Claudia Cardinale
ZDROJ: Getty Images
sdílet:

Živoucí legenda a symbol krásy 60. a 70. let 20. století. Okouzlující herečka s dokonalou postavou a přitažlivým úsměvem, která neztrácí svůj půvab ani po osmdesátce. Jaké jsou její stravovací návyky a která jídla má nejraději?

Celý život jí jako vrabec

Jaké je tajemství Claudiiny celoživotní štíhlosti? Její apetit, který prý nikdy nebyl nijak závratný. Je vegetariánka a zároveň vášnivá kuřačka a o nikotinu je známo, že stimuluje metabolismus a také snižuje chuť k jídlu.

  • Pro slavnou CC byla strava vždy více palivem než zdrojem potěšení.
  • Navíc důsledně dodržuje pitný režim a přiznává, že pitím vody také zahání případný hlad.
  • Ačkoli i ona má oblíbené sladkosti, na kterých si ráda pochutná – čokoládu a dezert s marinovanou broskví.

Vyzkoušejte Claudiny marinované broskve s vanilkovým krémem a borůvkovým pyré

Ingredience:

  • 8 broskví
  • 3 lžíce krémového sherry
  • vanilkový extrakt
  • citronová šťáva
  • 500 g tvarohu
  • 8 lžic cukru
  • 250 g borůvek

Postup:

  1. Broskve opláchněte, rozpulte, vypeckujte a vhoďte do vroucí vody. Poté je vyjmněte, odstraňte slupku, v misce je zalijte krémovým sherry a nechte půl hodiny marinovat.
  2. Z vanilkového lusku seškrábněte semínka a smíchejte s cukrem a citronovou šťávou.
  3. Borůvky rozmixujte s trochou cukru v hladké pyré.
  4. Broskve vyjměte z marinády, naservírujte na dezertní talíř a doplňte vanilkovým krémem a borůvkovým pyré.

Uvařte si Claudiinu oblíbenou polévku

Herečka, která vyrůstala v Tunisu, je dcerou francouzsko-italské matky a otce ze Sicílie. Temperamentní italské geny v sobě nezapře, stejně jako lásku k těstovinám a polévkám. Pochutnává si zejména na jedné – klasické italské polévce minestrone. V následujícím receptu zjistíte, jak ji má herečka nejraději:

Ingredience:

  • cuketa
  • fazole z konzervy
  • 2 rajčata
  • cibule
  • stroužek česneku
  • čerstvá bazalka
  • kuřecí vývar
  • strouhaný parmazán
  • čerstvá petrželka
  • těstoviny typu orecchi

Postup:

  1. Připravte si zeleninu. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Cuketu omyjte a nakrájejte na malé kostičky. Na směsi másla a oleje poduste cuketu s cibulí a česnekem, poté zalijte litrem vody. Přidejte nakrájená rajčata a kuřecí vývar, případně dochuťte solí a pepřem. Vařte 10 až 15 minut.
  2. Nakonec přidejte těstoviny a fazole z konzervy. Dochuťte petrželkou a bazalkou. Když jsou těstoviny al dente, polévka je hotová. Podávejte ji posypanou nastrouhaným parmazánem.

Je libo koktejl podle Claudie?

Není jisté, jestli tento koktejl herečka někdy ochutnala. Je však známo, že je inspirovaný slavným filmem Luchina Viscontiho Gepard z roku 1963, kde si Claudia zahrála po boku další velké herecké hvězdy – Alaina Delona.

  • Jedná se alkoholický drink, který obsahuje rum, vermut, třešňový likér Maraschino, karamelový sirup, brusinkový džus, ananas, kousek řapíkatého celeru a plátek limetky.

Zdroje informací: Spajzgirl, Euronews

Související články

Autor: Zorka Švarcová

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč