Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jaké je tajemství celoživotní štíhlosti Claudie Cardinale? Hlad zahání po svém

Claudia Cardinale
ZDROJ: Getty Images
sdílet:

Živoucí legenda a symbol krásy 60. a 70. let 20. století. Okouzlující herečka s dokonalou postavou a přitažlivým úsměvem, která neztrácí svůj půvab ani po osmdesátce. Jaké jsou její stravovací návyky a která jídla má nejraději?

Celý život jí jako vrabec

Jaké je tajemství Claudiiny celoživotní štíhlosti? Její apetit, který prý nikdy nebyl nijak závratný. Je vegetariánka a zároveň vášnivá kuřačka a o nikotinu je známo, že stimuluje metabolismus a také snižuje chuť k jídlu.

  • Pro slavnou CC byla strava vždy více palivem než zdrojem potěšení.
  • Navíc důsledně dodržuje pitný režim a přiznává, že pitím vody také zahání případný hlad.
  • Ačkoli i ona má oblíbené sladkosti, na kterých si ráda pochutná – čokoládu a dezert s marinovanou broskví.

Vyzkoušejte Claudiny marinované broskve s vanilkovým krémem a borůvkovým pyré

Ingredience:

  • 8 broskví
  • 3 lžíce krémového sherry
  • vanilkový extrakt
  • citronová šťáva
  • 500 g tvarohu
  • 8 lžic cukru
  • 250 g borůvek

Postup:

  1. Broskve opláchněte, rozpulte, vypeckujte a vhoďte do vroucí vody. Poté je vyjmněte, odstraňte slupku, v misce je zalijte krémovým sherry a nechte půl hodiny marinovat.
  2. Z vanilkového lusku seškrábněte semínka a smíchejte s cukrem a citronovou šťávou.
  3. Borůvky rozmixujte s trochou cukru v hladké pyré.
  4. Broskve vyjměte z marinády, naservírujte na dezertní talíř a doplňte vanilkovým krémem a borůvkovým pyré.

Uvařte si Claudiinu oblíbenou polévku

Herečka, která vyrůstala v Tunisu, je dcerou francouzsko-italské matky a otce ze Sicílie. Temperamentní italské geny v sobě nezapře, stejně jako lásku k těstovinám a polévkám. Pochutnává si zejména na jedné – klasické italské polévce minestrone. V následujícím receptu zjistíte, jak ji má herečka nejraději:

Ingredience:

  • cuketa
  • fazole z konzervy
  • 2 rajčata
  • cibule
  • stroužek česneku
  • čerstvá bazalka
  • kuřecí vývar
  • strouhaný parmazán
  • čerstvá petrželka
  • těstoviny typu orecchi

Postup:

  1. Připravte si zeleninu. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Cuketu omyjte a nakrájejte na malé kostičky. Na směsi másla a oleje poduste cuketu s cibulí a česnekem, poté zalijte litrem vody. Přidejte nakrájená rajčata a kuřecí vývar, případně dochuťte solí a pepřem. Vařte 10 až 15 minut.
  2. Nakonec přidejte těstoviny a fazole z konzervy. Dochuťte petrželkou a bazalkou. Když jsou těstoviny al dente, polévka je hotová. Podávejte ji posypanou nastrouhaným parmazánem.

Je libo koktejl podle Claudie?

Není jisté, jestli tento koktejl herečka někdy ochutnala. Je však známo, že je inspirovaný slavným filmem Luchina Viscontiho Gepard z roku 1963, kde si Claudia zahrála po boku další velké herecké hvězdy – Alaina Delona.

  • Jedná se alkoholický drink, který obsahuje rum, vermut, třešňový likér Maraschino, karamelový sirup, brusinkový džus, ananas, kousek řapíkatého celeru a plátek limetky.

Zdroje informací: Spajzgirl, Euronews

Související recepty

Související články

Autor: Zorka Švarcová

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...