0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Minestrone
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 65
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3524 kcal
Bílkoviny 186 g
Sacharidy 323 g
Tuky 140 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sytou zeleninovou polévku můžete libovolně obměňovat podle sezony a své chuti. Pokud nejíte maso, vynechte z receptu slaninu a polévku podávejte třeba s mozzarellou.

Suroviny

olivový olej 2 PL
uzený masitý špek, na kostičky
česnek 4 stroužky
jemně nasekané
mrkev 1 ks
na kostičky
cibule 1 ks
nadrobno
menší bulva, nadrobno
řapíkatý celer 2 ks
oloupané a nakrájené nadrobno
bobkový list 1 ks
tymián 2 snítky
rajčatový protlak 2 PL
koncentrovaný
vývar kuřecí 1,5 l
konzervovaná rajčata krájená 400 g
1 konzerva
těstoviny 150 g
orecchiette (ouška)
kapusta ¼ ks
1/4 malé kapusty nebo svazek listů kadeřávku, na proužky
fazole cannellini 400 g
1 konzerva bílých fazolí cannellini, slitých a propláchnutých
bazalkové pesto 90 g
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Rozpalte v hrnci se silným dnem olej a na středním plameni na něm asi 3 minuty opékejte nakrájený špek.

2

Přidejte česnek, mrkev, cibuli, fenykl, celer, bobkový list a tymián a dále opékejte, dokud zelenina nezačne chytat barvu; trvá to zhruba 7 minut.

3

Vmíchejte protlak, přilijte vývar a rajčata a přiveďte k varu.

4

Jakmile začne polévka vřít, vsypte těstoviny, zamíchejte a vařte na středním ohni 8–10 minut, aby byly těstoviny uvařené na skus.

5

Ke konci přidejte nakrájenou kapustu a fazole a prohřívejte asi 1–2 minuty.

6

Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Polévku rozlijte do talířů a doplňte pestem.

NĚCO NAVÍC
Podávejte s rozpečenými plátky bagety s mozzarellou nebo se strouhaným sýrem fontina či jiným tučným tvrdým sýrem, který se dobře roztéká. Sýrem můžete také polévku jen posypat a čerstvou bagetu k ní přikusovat.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Komentáře

Lucie Smetanová

Já při vaření přidávám kůrku z parmazánu, která se jinak nedá využít. Doporučuju, bezvadně to zvýrazní chuť polévky.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč