Sytou zeleninovou polévku můžete libovolně obměňovat podle sezony a své chuti. Pokud nejíte maso, vynechte z receptu slaninu a polévku podávejte třeba s mozzarellou.
Suroviny
Postup
Rozpalte v hrnci se silným dnem olej a na středním plameni na něm asi 3 minuty opékejte nakrájený špek.
Přidejte česnek, mrkev, cibuli, fenykl, celer, bobkový list a tymián a dále opékejte, dokud zelenina nezačne chytat barvu; trvá to zhruba 7 minut.
Vmíchejte protlak, přilijte vývar a rajčata a přiveďte k varu.
Jakmile začne polévka vřít, vsypte těstoviny, zamíchejte a vařte na středním ohni 8–10 minut, aby byly těstoviny uvařené na skus.
Ke konci přidejte nakrájenou kapustu a fazole a prohřívejte asi 1–2 minuty.
Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Polévku rozlijte do talířů a doplňte pestem.
NĚCO NAVÍC
Podávejte s rozpečenými plátky bagety s mozzarellou nebo se strouhaným sýrem fontina či jiným tučným tvrdým sýrem, který se dobře roztéká. Sýrem můžete také polévku jen posypat a čerstvou bagetu k ní přikusovat.
Komentáře
Lucie Smetanová
10.04.2015 11:55
Já při vaření přidávám kůrku
Já při vaření přidávám kůrku z parmazánu, která se jinak nedá využít. Doporučuju, bezvadně to zvýrazní chuť polévky.