Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Minestrone
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 72
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3524 kcal
Bílkoviny 186 g
Sacharidy 323 g
Tuky 140 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Minestrone je známá italská polévku, na kterou není přesný recept, proto ji můžete libovolně obměňovat podle sezony a své chuti. Pokud nejíte maso, slaninu vynechejte nebo nahraďte nějakou z vegetariánských alternativ. Hodí se uzený tempeh nebo tofu. Polévka je skutečně velmi sytá a proto se ji nebojte servírovat jako hlavní jídlo třeba s nakrájenou mozzarellou a krajícem bílého chleba.

Suroviny

olivový olej 2 PL
uzený masitý špek, na kostičky
česnek 4 stroužky
jemně nasekané
mrkev 1 ks
na kostičky
nadrobno
menší bulva, nadrobno
řapíkatý celer 2 ks
oloupané a nakrájené nadrobno
tymián 2 snítky
koncentrovaný
vývar kuřecí 1,5 l
těstoviny 150 g
orecchiette (ouška)
kapusta ¼ ks
1/4 malé kapusty nebo svazek listů kadeřávku, na proužky
fazole cannellini 400 g
1 konzerva, slité a propláchnuté
bazalkové pesto 90 g
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Rozpalte v hrnci se silným dnem olej a na středním plameni na něm asi 3 minuty opékejte nakrájený špek.

2

Přidejte česnek, mrkev, cibuli, fenykl, celer, bobkový list a tymián a dále opékejte, dokud zelenina nezačne chytat barvu; trvá to zhruba 7 minut.

3

Vmíchejte protlak, přilijte vývar a rajčata a přiveďte k varu.

4

Jakmile začne polévka vřít, vsypte těstoviny, zamíchejte a vařte na středním ohni 8–10 minut, aby byly těstoviny uvařené na skus.

5

Ke konci přidejte nakrájenou kapustu a fazole a prohřívejte asi 1–2 minuty.

6

Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Polévku rozlijte do talířů a doplňte pestem.

NĚCO NAVÍC
Podávejte s rozpečenými plátky bagety s mozzarellou nebo se strouhaným sýrem fontina či jiným tučným tvrdým sýrem, který se dobře roztéká. Sýrem můžete také polévku jen posypat a čerstvou bagetu k ní přikusovat.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Komentáře

10.04.2015 11:55

Já při vaření přidávám kůrku z parmazánu, která se jinak nedá využít. Doporučuju, bezvadně to zvýrazní chuť polévky.

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč