Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jitka Nováčková: Strašně miluji tučné věci, v jídle nemám ráda trendy

Rosltinně Jitka Nováčková
ZDROJ: Rostlinně, se souhlasem Jitky Nováčkové a Bena Cristovaa
sdílet:

Jitka Nováčková je vítězka České Miss 2011, které se povedlo korunku proměnit v dlouhodobý úspěch. Dnes ji živí kromě modelingu a moderování také její instagramový profil, pro nějž si pečlivě vybírá spolupráce. Jitce záleží na udržitelnosti, a právě o tomto tématu promluvila i na konferenci Plant-Powered Perspectives, kterou pořádal projet Rostlinně.

Na Instagramu je vlivnou influnecerkou, což bere podle svých slov jako velkou zodpovědnost. Kromě toho, že podporuje udržitelné projety také povzbuzuje lidi k omezení konzumace živočišných produktů a ekologickému způsobu života.  

Na akci Plant-Powered Perspectives promluvila o tom, jaké to je být maminkou a zároveň stíhat veškerou práci. ‚Je to náročné, nemám žádného manažera, takže si vše zařizuji sama,‘ řekla s povzdechem Jitka. Hned ale dodala, že je ráda, že může mít vše pod kontrolou.

Po rozhovoru na podiu jsme si Jitku odchytli a zeptali se jí na tři záludné anketní otázky, které pravidelně pokládáme lidem pohybujícím se v gastronomickém prostředí.

Skryt pre seznam

Máte představu, kolik utratíte měsíčně za jídlo?  
To je dobrá otázka, ale odpověď bych na ní musela zjistit, protože nakupujeme oba. Myslím si, že nejsme úplně tradiční rodina v tom smyslu, že ne vždy vaříme, takže to bude opravdu hodně.  

Kdybyste byla potravinou, jakou byste byla?  
Pravděpodobně rostlinnou smetanou s 20-30 procenty tuku. Já totiž strašně miluju tučné věci.  

Je něco, co vám na gastro marketingu vadí?  
Já moc nemám ráda trendy, mám totiž pocit, že něco vyletí jednu chvíli, je to nejlepší na světě, všichni to musí jíst, nebo si to mazat a pak už zase ne. Já mám vlastně ráda nějakou takovou kontinuitu. 

O projektu Rostlinně 

Rostlinně je projekt, který kolem sebe sdružuje značky prodávající rostlinné produkty a edukuje společnost o rostlinné stravě. Povzbuzuje majitele restaurací k rozšiřování nabídky rostlinné kuchyně a pomáhá výrobcům potravin a supermarketům při uvádění nových projektů na trh. 

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín