Vegetariánská musaka s fetou

Vegetariánská musaka s fetou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 42
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1698 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 95 g
Tuky 102 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá večeře, jejíž příprava vám zabere jen deset minut. O zbytek práce se postará trouba.

Suroviny

paprika žlutá 2 ks
nakrájená na kusy
cibule červená 2 ks
nakrájená na dílky
cuketa 2 ks
nakrájená na kolečka
lilek 1 ks
nakrájený na kousky
česnek 8 stroužků
oloupaný a přepůlený
olivový olej 2 PL
sýr feta 200 g
vejce 2 ks
jogurt bílý 200 ml
nejlépe řecký
rajčatová passata 250 ml
rajčata cherry 150 g
přepůlená
oregano 3 PL
čerstvé, nasekané, nebo 3 lžičky sušeného
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

1 Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Zeleninu včetně česneku nasypte do velkého pekáče. Zakapejte olejem, osolte a opepřete, pečte doměkka, zabere to asi 25 minut.

2 Fetu rozdrobte vidličkou a důkladně promíchejte s vejci, jogurtem, solí a pepřem.

3 Až bude zelenina upečená, vmíchejte passatu a oregano.

4 Navrch naneste směs s fetou, troubu přepněte na 220 °C. Pečte 20–25 minut, aby se náplň prohřála a povrch bublal a zhnědl.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

Anonym

Vegetariánskou musaku mam moc ráda. Podle mě je ale lepší nejdříve zeleninu orestovat a až po té dát do trouby. Taky doporučuju lilek před přípravou prosolit a nechat okapat (tak 30minut). Do směsy ještě přidávám bramboru. Jídlo je moc dobré, ale rozhodně bych ho nenazývala rychlou večeří.

Apetit magazín

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit