Rychlá večeře, jejíž příprava vám zabere jen deset minut. O zbytek práce se postará trouba.
Suroviny
paprika žlutá
2
ks
nakrájená na kusy
cibule červená
2
ks
nakrájená na dílky
cuketa
2
ks
nakrájená na kolečka
lilek
1
ks
nakrájený na kousky
česnek
8
stroužků
oloupaný a přepůlený
olivový olej
2
PL
sýr feta
200
g
vejce
2
ks
jogurt bílý
200
ml
nejlépe řecký
rajčatová passata - pyré
250
ml
rajčata cherry
150
g
přepůlená
oregano
3
PL
čerstvé, nasekané, nebo 3 lžičky sušeného
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Postup
1
Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Zeleninu včetně česneku nasypte do velkého pekáče. Zakapejte olejem, osolte a opepřete, pečte doměkka, zabere to asi 25 minut.
2
Fetu rozdrobte vidličkou a důkladně promíchejte s vejci, jogurtem, solí a pepřem.
3
Až bude zelenina upečená, vmíchejte passatu a oregano.
4
Navrch naneste směs s fetou, troubu přepněte na 220 °C. Pečte 20–25 minut, aby se náplň prohřála a povrch bublal a zhnědl.
Komentáře
08.06.2010 14:35
dobré ale ne rychlé