Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vegetariánská musaka s fetou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 51
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1698 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 95 g
Tuky 102 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá večeře, jejíž příprava vám zabere jen deset minut. O zbytek práce se postará trouba. Vegetariánská musaka s fetou potěší nejen vegetariány, ale také ty, kteří sem tam rádi odlehčí svůj jídelníček. Zapečená zelenina je osvědčená klasika, ať už ji připravíte v jakékoliv podobě.

Suroviny

nakrájená na kusy
nakrájená na dílky
nakrájená na kolečka
lilek 1 ks
velký, nakrájený na kousky
česnek 9 stroužků
oloupaný a přepůlený
olivový olej 2 PL
vejce 2 ks
nejlépe řecký
rajčatová passata - pyré 250 ml
rajčata cherry 150 g
přepůlená
oregano 3 PL
čerstvé, nasekané, nebo 3 lžičky sušeného
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Zeleninu včetně česneku nasypte do velkého pekáče. Zakapejte olejem, osolte a opepřete, pečte doměkka, zabere to asi 25 minut.

2

Fetu rozdrobte vidličkou a důkladně promíchejte s vejci, jogurtem, solí a pepřem.

3

Až bude zelenina upečená, vmíchejte passatu a oregano.

4

Navrch naneste směs s fetou, troubu přepněte na 220 °C. Pečte 20–25 minut, aby se náplň prohřála a povrch bublal a zhnědl.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

08.06.2010 14:35
Vegetariánskou musaku mam moc ráda. Podle mě je ale lepší nejdříve zeleninu orestovat a až po té dát do trouby. Taky doporučuju lilek před přípravou prosolit a nechat okapat (tak 30minut). Do směsy ještě přidávám bramboru. Jídlo je moc dobré, ale rozhodně bych ho nenazývala rychlou večeří.

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...