0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vegetariánská musaka s fetou

Vegetariánská musaka s fetou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 43
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1698 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 95 g
Tuky 102 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá večeře, jejíž příprava vám zabere jen deset minut. O zbytek práce se postará trouba.

Suroviny

paprika žlutá 2 ks
nakrájená na kusy
cibule červená 2 ks
nakrájená na dílky
cuketa 2 ks
nakrájená na kolečka
lilek 1 ks
nakrájený na kousky
česnek 8 stroužků
oloupaný a přepůlený
olivový olej 2 PL
sýr feta 200 g
vejce 2 ks
jogurt bílý 200 ml
nejlépe řecký
rajčatová passata - pyré 250 ml
rajčata cherry 150 g
přepůlená
oregano 3 PL
čerstvé, nasekané, nebo 3 lžičky sušeného
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Zeleninu včetně česneku nasypte do velkého pekáče. Zakapejte olejem, osolte a opepřete, pečte doměkka, zabere to asi 25 minut.

2

Fetu rozdrobte vidličkou a důkladně promíchejte s vejci, jogurtem, solí a pepřem.

3

Až bude zelenina upečená, vmíchejte passatu a oregano.

4

Navrch naneste směs s fetou, troubu přepněte na 220 °C. Pečte 20–25 minut, aby se náplň prohřála a povrch bublal a zhnědl.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

Anonym

Vegetariánskou musaku mam moc ráda. Podle mě je ale lepší nejdříve zeleninu orestovat a až po té dát do trouby. Taky doporučuju lilek před přípravou prosolit a nechat okapat (tak 30minut). Do směsy ještě přidávám bramboru. Jídlo je moc dobré, ale rozhodně bych ho nenazývala rychlou večeří.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit