Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kdo jsou letošní účastníci MasterChef Česko? Mezi soutěžícími je sládek, myslivec i kosmetička

MasterChef Česko
ZDROJ: TV Nova
sdílet:

Už ve středu 30. srpna 2023 odstartuje na televizi Nova další řada divácky oblíbeného pořadu MasterChef Česko, kde se finálová šestnáctka amatérských kuchařů utká o titul a také výhru dva a půl milionu korun. Mezi uchazeči o výhru je sládek, myslivec, majitel reklamní agentury, kosmetička i kadeřnice. Komu budete fandit vy a kdo se stane celkovým vítězem?

Podobně jako v předchozích ročnících, i letos zaujmou pozici nekompromisních porotců známí šéfkuchaři – Přemek Forejt, Jan Punčochář a Radek Kašpárek. O tom, co na novou řadu říkají, se můžete dočíst v následujícím článku.

Porota vybrala šestnáct účastníků napříč obory. Mezi amatérskými kuchaři se objeví programátor, kadeřnice, kosmetička, sládek, majitelka kavárny, barmanka nebo třeba sládek. Každý si je jistý v něčem jiném. Někdo v platingu, další v přípravě českých klasických jídel, jiní umí výborně dochucovat. Většina se ale shodne na tom, že noční můrou je pro ně pečení. Pojeďme si letošní finalisty postupně představit.

Štefan Staník

Devětadvacetiletý nezadaný strojní inženýr se nebojí nových výzev a nerad by vypadl už v prvním kole. Od soutěže si slibuje, že své kuchařské umění pozvedne na vyšší úroveň. V pečení si věří víc než ve vaření a negativního hodnocení porotců se nijak neobává a bude ho akceptovat.

  • Štefan je sportovec a svou stravu i kalorický příjem se snaží vždy vybalancovat. Ale jak sám přiznává, občas si dopřeje třeba hamburger nebo jeho oblíbené brynzové halušky. Konkrétní představu co si pořídit za výhru nemá – část by použil na oslavu vítězství a zbytek investoval.

Anna Jarošová

Zdravotní sestra Anička má velmi ráda českou kuchyni a chtěla by všem ukázat, že příprava není tak složitá, jak se o ní říká. Mezi své silné stránky řadí pečení, které jí velmi baví, naopak si nevěří ve vaření vegetariánských jídel. Nesnáší kamery, fotoaparáty a snímkům se vždy vyhýbala a zatím si samu sebe jako MasterChefa neumí představit.

  • Obavu má také z negativních komentářů, protože si vše bere příliš osobně. Finanční výhra není pro ni to hlavní, co si ze soutěže chce odnést, přednější jsou nově získané zkušenosti. Za vyhrané peníze by rodičům doplatila část hypotéky, která jim zbývá, aby mohli cestovat a užívat si.

Jakub Menšík

Rodák z Brna Jakub se živí jako programátor CNC strojů. Odvahu přihlásit se do MasterChefa dostal po zhlédnutí Snídaně s Novou, kde o soutěži mluvil její showrunner Radovan Síbrt.

  • Jakub miluje jídlo a rád navštěvuje vyhlášené brněnské restaurace.  Je rybář, který se nebojí svůj úlovek zabýt, ale raději preferuje styl „chyť a pusť“. Vůbec netuší, co od soutěže čekat a jak na to bude reagovat okolí, jen doufá, že ji nebude muset ukončit už po prvním kole. Jeho cílem je získat alespoň jednu pochvalu od porotců.

Nikola Němcová

Divoká a kreativní Nikol je čerstvou podnikatelkou, provozuje kavárnu s barem v Olomouci. O účasti v soutěži řekla jen své přítelkyni a blízké rodině. Soutěž Masterchef považuje jako obrovskou příležitost. Těší se, že se naučí nové věci a také pracovat sama se sebou.

  • Má shlédnuté i předchozí řady a velmi se ji líbily ty díly, kde zkušení odborníci učili amatérské kuchaře nejrůznější techniky, a právě na to se těší nejvíc. Její slabou stránkou je pečení a také příprava z ryb, ze kterých má už od mala fobii. Z výhry by poplatila své závazky, a kdyby si našla čas, ráda by alespoň na měsíc někam odcestovala. 

Adam Rundus

Adam pracuje jako produkční v herecké agentuře. Nejvíc se obává technických výzev – nejde mu krájení, udržet pořádek na place a soustředit se. Naopak si věří při platingu. Jeho nejoblíbenější kuchyně je izraelská. Miluje, když si lidi objednají dvacet různých pokrmů, všechno se jí rukama a navzájem společně ochutnávají.

  • Svou účastí v soutěži své okolí nejspíš velmi šokuje. Tomu, že se dostane tak daleko nevěřily jeho máma ani sestra (Kamila Rundusová, známá pod přezdívkou Kamu). Na účinkování v televizi se těší, ale zároveň se bojí. Především reakcí lidí a hejtů. Podobně nepříjemné období prožil s Kamu a uvědomuje si, jak obtížné to může být.  

Žaneta Kavala

Žaneta je kosmetička a díky jejímu profilu o vaření na sociálních sítích byla oslovena produkcí, aby se soutěže zúčastnila. Samu od sebe by jí to prý nikdy nenapadlo, ale v tomto případě nabídku přijala.

  • Reagovat na hejty zvládá, protože když před časem na sítích zveřejnila příspěvek s pečeným kuřetem, přišla řada negativních reakcí. I když má vaření moc ráda a je to pro ni relax, po skončení soutěže chce dál pokračovat jako kosmetička – dělat ženy krásné a dodávat jim sebevědomí.

Zdeněk Česák

Zdeněk pracuje jako sládek a společně se svou partnerkou bydlí kousek od Klatov. Do soutěže se dostal tak, že jeho přítelkyně se chtěla už delší dobu přihlásit do pořadu Na lovu a on do Masterchefa. Zatímco se Zdeňkovi záměr vyšel a poustoupil do finálové šestnáctky, přítelkyně s podáním přihlášky stále váhá.

  • Oblíbenou kuchyní odvážného sládka je česká klasika a pokrmy ze zvěřiny, se kterými si jako myslivec umí hravě poradit. Nejvíce se bojí pečení, platingu a přípravy mořských plodů. Za výhru by si nejraději splnil svůj sen – zařídil vlastní pivovar.

Tereza Vyhlídalová

Barmanka z Prahy si zatím dává krátkodobější cíle, a to alespoň zažít venkovní výzvu a pak dostat se do top 10. Určitě by si alespoň jednou chtěla vyzkoušet být kapitán v dílech, kde budou spolupracovat v týmech.

  • Terčina silná stránka je určitě servírování a také ráda dělá se zeleninou a ryby. Naopak jí nejde příprava sladkých kynutých moučníků. Jako barmanka má zkušenosti i s nepříjemnými situacemi, ale nerada by zažila neupřímnost a „šuškání za zády“. Z výhry by si chtěla pořídit foodtruck a objíždět s ním festivaly.

Jan Albrecht

Účast v MasterChefovi je pro Honzu velká výzva a krok mimo jeho komfortní zónu. Ještě před několika lety by si něco takového nedokázal ani představit. Žil zrychlený život, kdy pro něj to nejdůležitější bylo vydělat co nejvíce peněz. Po několika letech vyhasl a skončil na antidepresivech.

  • Cítil, že v sobě má stále sílu se sebou něco dělat a začal se zajímat o dechová cvičení a pobytu v ledové vodě, které mu pomohly a naprosto přesměrovaly život. Dnes je instruktorem Wim Hofovy metody a pomáhá lidem, kteří hledají klid. Jeho blízcí ho v nápadu účastnit se soutěže podporovali a on sám je na sebe zvědavý. V případě výhry by zvažoval založení nějakého byznysu v oblasti gastronomie.

Joy Rank

Kadeřnice Joy pochází z Nigerie a je maminkou osmiměsíčního syna. Během natáčení jí s péčí o miminko pomůže nejbližší rodina i štáb. Joy velmi ráda cestuje, a kdyby se jí podařilo vyhrát, splnila by si sen a adoptovala holčičku z Nigerie. Před časem ji objevila v dětském domově a od té doby ji chce do péče, ale úřady ji to příliš neusnadňují.

  • Protože šest let závodně běhala, v jídle je skutečně vybíravá. Nejraději má rýži a další lehká jídla. Z české kuchyně má ráda rajskou, svíčkovou a dokonce i kachnu.

Lucía Knihová

Slovenka Lucía je studentkou a ve volném čase se věnuje svému foodblogu, který založila v době coronaviru. Začala se zdravějšími dezerty a toho konceptu se stále drží, i když občas přidá i něco nezdravého.

  • Důležité pro ni je, aby všechny recepty byly rychlé, jednoduché a sledující měli chuť si je sami připravit. Miluje pečení, a kdyby mohla, tráví u trouby celé dny.

Petr Slíva

Pochází z Ostravy a pracuje jako bankovní úředník. Rád cestuje, vaří a tráví čas s přáteli. Teď je pro něj nejdůležitější, že si protřídil lidi kolem sebe a našel si čas pro sebe. Nejraději má českou kuchyni, kterou mu vařívala prababička.

  • Na popularitu se těší, ale na druhou stranu z ní má strach, protože si uvědomuje, že se objeví i nepříjemné reakce. S těmi se chce vypořádat po svém, budou si je s kamarádkou číst nad skleničkou vína a společně se jim smát. O výhře už má jasno – část chce zpět investovat do MasterChefa a sbírat zkušenosti a zbytek rozdělit mezi babičku a sestru.

Martina Bartoňová

Martina je vyučená kadeřnice a má 11letého syna. Tvrdí o sobě, že je sólový hráč a není si jistá, jak jí půjdou týmové výzvy. V cukrařině si příliš nevěří, protože je nutné vše pečlivě odvažovat, ona ráda vaří kreativně a podle chuti. Navíc si ani nedělá poznámky, co do pokrmu dala.

  • Má ráda jídla od své maminky, která vaří klasickou českou kuchyni. Hrála divadlo, maluje, miluje pohodu, otužování a seberozvoj. Její sen je mít malinký domeček u lesíka a auto, ve kterém by ona nabízela svá jídla a partner vlastní pivo.

Lukáš Šiml

Lukáš vlastní reklamní agenturu a ve volných chvílích rád čte a píše básničky v angličtině. Do soutěže ho přihlásili kolegové, pro které na jednom firemním večírku připravil pohoštění. Rád zkouší nové věci a jeho nejoblíbenější kuchyní jak na vaření, tak i konzumaci je ta italská.

  • Nemá žádný kuchařský vzor, i kdy přiznává, že s oblibou sleduje pořady s Gordonem Ramsay. Mezi jídla, která nejí, by zařadil vnitřnosti a také houby, po kterých se jako malý málem otrávil a skončil v nemocnici. I přesto, že je introvert a spoustu činností jsou mimo jeho komfortní zónu, snaží se zkoušet nové věci a užít si přítomný okamžik.

Petra Kamencová

Petra pracuje v oblasti antiagingu a má dvě malé děti. Její kamarádka ji přihlásila už do minulého ročníku MasterChefa, ale ona pozvání odmítla, protože si nedovedla představit, jak skloubí soutěž a své aktivity.

  • Letos jí produkce zkusila znovu oslovit, a protože měla na oba castingy v diáři volno, na účast kývla. Miluje sport, vaření – obzvláště asijskou a francouzskou kuchyni. Její sen je podívat se do oblasti Champagne.

Marek Ciler

Od soutěžících získal přezdívku „Mára Celer“. Pracuje jako číšník a protože jeho bratr i otec jsou kuchaři, rád by se podíval na gastroprovoz i z toho druhého pohledu a také jim ukázal, že to zvládne. Věří si v krájení cibule, protože když chtěl pomáhat bráchovi v kuchyni, dostal do ruky nůž a nechali ho jen krájet. Přesto, že se bojí výšek, rád leze po skalách.

Zdroj informací: TV Nova

Skryt pre seznam

Související články

Autor: KatkaVavrova

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč