0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Rajčatové rizoto
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla vysoké gastronomie, do kterých se často soutěžící pouštějí, také uvařit? 

Soutěž MasterChef je o kuchařských dovednostech, ale také o kreativitě. Stresující situace však často soutěžícím nedovolí riskovat, a tak sáhnou po vyzkoušené klasice. Napříč řadami populární kulinářské show můžeme pozorovat úspěšné i méně úspěšné pokusy o pokrmy, na která sázejí soutěžící nejčastěji.

V našem kvízu, který najdete pod článkem, můžete zkusit otestovat své znalosti a zjistit, jestli víte, co do kterého jídla patří, na jakou se peče teplotu nebo co je k jeho přípravě potřeba.

I MasterChef se někdy utne

Doma z gauče se nám to radí, ale stres s účastníky soutěže dokáže občas udělat divy. A to samozřejmě jak v pozitivním, tak spíše v tom negativním smyslu.  

Soutěžící se potýkají s různými problémy, které souvisí se základními postupy. I když je jasné, že si většina z nich téměř všechny doma před začátkem soutěže osvojili, leckdy to vypadá, že věc dělají poprvé. 

Nejčastěji pak chybují například v přípravě tradičního italského rizota. Rýže je buď příliš rozvařená anebo pokud o al dente skončí tak, že je zase moc tvrdá. 

Dále pak nedokážou ve stresu správně vykostit a opéct rybu. Z ryby často po zákroku nožem nic nezbyde a když už to vypadá, že by se mohla povést alespoň křupavá kůžička, z ryby na pánvi sleze. 

Ryby a mořské plody jsou kamenem úrazu opravdu často. Třeba takové krevety jsou někdy úplně výsušné nebo je soutěžící s přehledem naservírují syrové. Ale konec pomlouvání, zkuste si otestovat, jestli byste bez stresu věděli, jaké suroviny použít a jaký postup u jednotlivých jídel zvolit.

Zdroje informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...