Nová registrace Zapomenuté heslo

Kam s granátovým jablkem? Možností je celá řada

22. 12. 2014
Perské kuře v ořechovo-granátové omáčce
Apetit

Vyzkoušejte, jak starobylé ovoce, které se vyjímá a chutná ve slaných i sladkých pokrmech. Je tak dobré, že bychom se nedivili, kdyby to bylo právě granátové jablko, kterému Adam s Evou nemohli v ráji odolat…

Jak se dostat k zrníčkům granátového jablka

Plod poválejte po stole, přičemž na něj shora lehce tlačte dlaní – tím uvolníte jadérka uvnitř. Pak jablko horizontálně přepulte, nad miskou si ho dejte řezem do dlaně a shora na něj třeba kuchyňským válečkem klepejte, abyste uvolnili jadérka a do misky zachytili granátovou šťávu. Tu lze vymačkat i lisem na citrony.

Nebo můžete jablka rozčtvrtit a jadérka ručně vyloupat v míse se studenou vodou; nejedlé zbytky lůžek tak vyplavou na hladinu a jdou snadno slít. Nebo můžete použít osvědčený grif, jako v našem videu.

Recepty

Sdílet kolekci receptů

Granátové jablko Představení suroviny Jak na to

Podobné kolekce receptů