Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Granátové jablko

Vyzkoušejte, jak tohle starobylé ovoce chutná ve slaných i sladkých pokrmech. Je tak dobré, že bychom se nedivili, kdyby to bylo právě granátové jablko, kterému Adam s Evou nemohli v ráji odolat…

TIPY & TRIKY

Jak se dostat k jadérkům a zachytit šťávu

Plod poválejte po stole, přičemž na něj shora lehce tlačte dlaní – tím uvolníte jadérka uvnitř. Pak jablko horizontálně přepulte, nad miskou si ho dejte řezem do dlaně a shora na něj třeba kuchyňským válečkem klepejte, abyste uvolnili jadérka a do misky zachytili granátovou šťávu. Tu lze vymačkat i lisem na citrony.

Jak se dostat pod slupku

Nebo můžete jablka rozčtvrtit a jadérka ručně vyloupat v míse se studenou vodou; nejedlé zbytky lůžek tak vyplavou na hladinu a jdou snadno slít. Přijdete tak ale o uvolněnou šťávu.

REKLAMA

Přidat komentář