Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
5,0 (6x)
3. 11. 2020
Perské kuře v ořechovo-granátové omáčce
Apetit
Perské kuře v ořechovo-granátové omáčce
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
5,0 (6x)

Naše variace na fesendžán, jak se tomuto perskému pokrmu říká v jeho domovině, obsahuje dýni, kterou v originálu nenajdete, ale v podzimní sezoně se přímo nabízí. V chladničce jídlo vydrží 2–3 dny a rozleží se tak, že může připomínat svíčkovou.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3743 kcal
  • Bílkoviny 128 g
  • Sacharidy 267 g
  • Tuky 245 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2019/11

V listopadu se čím dál dřív stmívá a my se uchylujeme do útulné kuchyně, abychom si uvařili jídla, která nás zahřejí a utěší, kdyby na nás snad padl podzimní smutek. Dopřejte si s námi vydatné páje, v nichž se snoubí křupavé těsto se šťavnatou slanou náplní. Zamilujte si sezonní recepty z dýní, pastináku, cibule, červené řepy či ořechů. Ořechy a oříšky společně s jablky, hruškami a čokoládou hrají hlavní roli i v dezertech, které jsou jako dělané k šálku horkého čaje a posezení s těmi, které máme nejraději. Apetit, napsáno s chutí.

Související články