Pánev s kapustou a granátovým jablkem

Pánev s kapustou a granátovým jablkem

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (2)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1685 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 63 g
Tuky 143 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jen krátké opečení kapustě prospěje. Zjemní se její chuť a struktura, přitom ale zůstane zelená a křupavá.

Suroviny

olivový olej extra panenský 3 PL
čekanka 2 ks
nakrájené podélně na silné plátky
česnek 2 stroužky
na plátky
kapusta 250 g
mladá, pokrájené listy
citronová kůra 1 PL
strouhaná z biocitronu
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
granátové jablko 1 ks
vyloupaná jadérka a zachycená šťáva
estragon hrst
lístky
vinný ocet červený 2 PL
krupicový cukr 1 PL
burrata 400 g
nebo mozzarella

1 V pánvi rozpalte lžíci olivového oleje. Přidejte čekanku a opékejte ji 2–3 minuty dozlatova. Vhoďte česnek a opékejte jej cca 30 sekund, pak přisypte kapustu a míchejte další 2 minuty. Přidejte citronovou kůru, osolte, opepřete a opékejte ještě 1–2 minuty. Stáhněte z ohně, přidejte granátová jadérka a estragon a promíchejte.

2 Zvlášť prošlehejte ocet, granátovou šťávu, cukr a zbylý olivový olej. Promíchejte zálivku se zeleninou. Rozdělte na talíře, ozdobte sýrem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Burrata je italský čerstvý pařený sýr podobný mozzarelle, oproti ní má ale krémový střed. Koupíte ho v prodejnách s italskými lahůdkami. Pokud budete kupovat mozzarellu, poohlédněte se po nějaké kvalitní buvolí, nejlépe v obchodě s italskými potravinami – zkuste třeba La Bottega di Finestra (www.labottega.cz) nebo Wine Food Market (www.winemarket.cz).

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit