Pánev s kapustou a granátovým jablkem

Pánev s kapustou a granátovým jablkem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 661 kcal
Bílkoviny 9 g
Cukr 55 g
Tuky 47 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jen krátké opečení kapustě prospěje. Zjemní se její chuť a struktura, přitom ale zůstane zelená a křupavá.

Suroviny

olivový olej extra panenský 3 PL
čekanka 2 ks
nakrájené podélně na silné plátky
česnek 2 stroužky
na plátky
kapusta 250 g
mladá, pokrájené listy
citronová kůra 1 PL
strouhaná z biocitronu
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
granátové jablko 1 ks
vyloupaná jadérka a zachycená šťáva
estragon hrst
lístky
vinný ocet červený 2 PL
krupicový cukr 1 PL
400 g
burrata lze nahradit mozzarellou

1 V pánvi rozpalte lžíci olivového oleje. Přidejte čekanku a opékejte ji 2–3 minuty dozlatova. Vhoďte česnek a opékejte jej cca 30 sekund, pak přisypte kapustu a míchejte další 2 minuty. Přidejte citronovou kůru, osolte, opepřete a opékejte ještě 1–2 minuty. Stáhněte z ohně, přidejte granátová jadérka a estragon a promíchejte.

2 Zvlášť prošlehejte ocet, granátovou šťávu, cukr a zbylý olivový olej. Promíchejte zálivku se zeleninou. Rozdělte na talíře, ozdobte sýrem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Burrata je italský čerstvý pařený sýr podobný mozzarelle, oproti ní má ale krémový střed. Koupíte ho v prodejnách s italskými lahůdkami. Pokud budete kupovat mozzarellu, poohlédněte se po nějaké kvalitní buvolí, nejlépe v obchodě s italskými potravinami – zkuste třeba La Bottega di Finestra (www.labottega.cz) nebo Wine Food Market (www.winemarket.cz).

 

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit