0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pánev s kapustou a granátovým jablkem

Pánev s kapustou a granátovým jablkem

3 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1685 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 63 g
Tuky 143 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jen krátké opečení kapustě prospěje. Zjemní se její chuť a struktura, přitom ale zůstane zelená a křupavá.

Suroviny

olivový olej extra panenský 3 PL
čekanka 2 ks
nakrájené podélně na silné plátky
česnek 2 stroužky
na plátky
kapusta 250 g
mladá, pokrájené listy
citronová kůra 1 PL
strouhaná z biocitronu
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
vyloupaná jadérka a zachycená šťáva
estragon hrst
lístky
vinný ocet červený 2 PL
krupicový cukr 1 PL
burrata 400 g
nebo mozzarella

1 V pánvi rozpalte lžíci olivového oleje. Přidejte čekanku a opékejte ji 2–3 minuty dozlatova. Vhoďte česnek a opékejte jej cca 30 sekund, pak přisypte kapustu a míchejte další 2 minuty. Přidejte citronovou kůru, osolte, opepřete a opékejte ještě 1–2 minuty. Stáhněte z ohně, přidejte granátová jadérka a estragon a promíchejte.

2 Zvlášť prošlehejte ocet, granátovou šťávu, cukr a zbylý olivový olej. Promíchejte zálivku se zeleninou. Rozdělte na talíře, ozdobte sýrem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Burrata je italský čerstvý pařený sýr podobný mozzarelle, oproti ní má ale krémový střed. Koupíte ho v prodejnách s italskými lahůdkami. Pokud budete kupovat mozzarellu, poohlédněte se po nějaké kvalitní buvolí, nejlépe v obchodě s italskými potravinami – zkuste třeba La Bottega di Finestra (www.labottega.cz) nebo Wine Food Market (www.winemarket.cz).

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč