0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pánev s kapustou a granátovým jablkem

Pánev s kapustou a granátovým jablkem

3 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1685 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 63 g
Tuky 143 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jen krátké opečení kapustě prospěje. Zjemní se její chuť a struktura, přitom ale zůstane zelená a křupavá.

Suroviny

olivový olej extra panenský 3 PL
čekanka 2 ks
nakrájené podélně na silné plátky
česnek 2 stroužky
na plátky
kapusta 250 g
mladá, pokrájené listy
citronová kůra 1 PL
strouhaná z biocitronu
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
granátové jablko 1 ks
vyloupaná jadérka a zachycená šťáva
estragon hrst
lístky
vinný ocet červený 2 PL
krupicový cukr 1 PL
burrata 400 g
nebo mozzarella

1 V pánvi rozpalte lžíci olivového oleje. Přidejte čekanku a opékejte ji 2–3 minuty dozlatova. Vhoďte česnek a opékejte jej cca 30 sekund, pak přisypte kapustu a míchejte další 2 minuty. Přidejte citronovou kůru, osolte, opepřete a opékejte ještě 1–2 minuty. Stáhněte z ohně, přidejte granátová jadérka a estragon a promíchejte.

2 Zvlášť prošlehejte ocet, granátovou šťávu, cukr a zbylý olivový olej. Promíchejte zálivku se zeleninou. Rozdělte na talíře, ozdobte sýrem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Burrata je italský čerstvý pařený sýr podobný mozzarelle, oproti ní má ale krémový střed. Koupíte ho v prodejnách s italskými lahůdkami. Pokud budete kupovat mozzarellu, poohlédněte se po nějaké kvalitní buvolí, nejlépe v obchodě s italskými potravinami – zkuste třeba La Bottega di Finestra (www.labottega.cz) nebo Wine Food Market (www.winemarket.cz).

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit