Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s batáty & kadeřávkový salát s misem a granátovým jablkem

Kuře s batáty & kadeřávkový salát s misem a granátovým jablkem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Kuře s batáty & kadeřávkový salát s misem a granátovým jablkem

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2970 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 219 g
Tuky 161 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přáli jste si někdy vědět, jak chutná duha? Talíř s pečeným kuřetem s batáty a červenou cibulí a kadeřávkovým salátem s mrkví, avodádem a granátovým jablkem doslova hraje zářivými barvami a láká k ochutnání. 

Suroviny

batáty 750 g
nakrájených na kostky
nakrájené na klínky
olivový olej
sůl
pepř
čerstvě mletý
s kůží
nakrájené nadrobno
Na zálivku
bílá
sezamový olej 4 PL
z praženého sezamu
olivový olej 2 PL
Na salát
pěkné mladé listy, nakrájené na kusy o velikosti sousta
olivový olej 2 PL
mrkev 3 ks
oškrábaná a nakrájená škrabkou na dlouhé stužky
zrnka vyloupaná
vypeckované, oloupané a nakrájené na plátky

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Batáty a červenou cibuli rozprostřete na plech a velkoryse pokapejte olejem. Osolte, opepřete, pak pečte 40–45 minut, v polovině uvedené doby obraťte. Zelenina by měla být měkká, ale ne rozbředlá.

2

Mezitím prošlehejte suroviny na zálivku. Kuřecí prsa a nakrájené prosciutto dejte na jiný plech. Každé z prsou pokapejte 2 lžičkami zálivky a přidejte plech do trouby na závěrečných 10–15 minut pečení batátů. 

3

Plech s upečenými batáty vyjměte z trouby. Gril v troubě rozpalte a dopékejte pod ním kuřecí prsa kůží nahoru 3–4 minuty, nebo aby kůže zezlátla.

4

Kadeřávek dejte do mísy se 2 lžícemi olivového oleje a se spoustou soli a pepře, pořádně promasírujte rukama. Zalijte citronovou šťávou a vmíchejte mrkev spolu s 1/2 semínek z granátového jablka.

5

Kadeřávkový salát a upečené batáty s cibulí rozdělte na talíře. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a přidejte je na talíře spolu s avokádem. Pokapejte zálivkou a posypte zbývajícími semínky z granátového jablka. Ihned podávejte.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč