Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s batáty & kadeřávkový salát s misem a granátovým jablkem
Kuře s batáty & kadeřávkový salát s misem a granátovým jablkem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Kuře s batáty & kadeřávkový salát s misem a granátovým jablkem

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2970 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 219 g
Tuky 161 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přáli jste si někdy vědět, jak chutná duha? Talíř s pečeným kuřetem s batáty a červenou cibulí a kadeřávkovým salátem s mrkví, avodádem a granátovým jablkem doslova hraje zářivými barvami a láká k ochutnání. 

Suroviny

batáty 750 g
na kostky
na klínky
olivový olej
sůl
pepř
čerstvě mletý
s kůží
nadrobno
Na zálivku
sezamový olej 4 PL
z praženého sezamu
olivový olej 2 PL
Na salát
mladé listy nakrájené na kousky
olivový olej 2 PL
mrkev 3 ks
nakrájená škrabkou na stužky
na plátky

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Batáty a červenou cibuli rozprostřete na plech a velkoryse pokapejte olejem. Osolte, opepřete, pak pečte 40–45 minut, v polovině uvedené doby obraťte. Zelenina by měla být měkká, ale ne rozbředlá.

2

Mezitím prošlehejte suroviny na zálivku. Kuřecí prsa a nakrájené prosciutto dejte na jiný plech. Každé z prsou pokapejte 2 lžičkami zálivky a přidejte plech do trouby na závěrečných 10–15 minut pečení batátů. 

3

Plech s upečenými batáty vyjměte z trouby. Gril v troubě rozpalte a dopékejte pod ním kuřecí prsa kůží nahoru 3 – 4 minuty, nebo aby kůže zezlátla.

4

Kadeřávek dejte do mísy se 2 lžícemi olivového oleje a se spoustou soli a pepře, pořádně promasírujte rukama. Zalijte citronovou šťávou a vmíchejte mrkev spolu s 1/2 semínek z granátového jablka.

5

Kadeřávkový salát a upečené batáty s cibulí rozdělte na talíře. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a přidejte je na talíře spolu s avokádem. Pokapejte zálivkou a posypte zbývajícími semínky z granátového jablka. Ihned podávejte.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...