Přáli jste si někdy vědět, jak chutná duha? Talíř s pečeným kuřetem s batáty a červenou cibulí a kadeřávkovým salátem s mrkví, avodádem a granátovým jablkem doslova hraje zářivými barvami a láká k ochutnání.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Batáty a červenou cibuli rozprostřete na plech a velkoryse pokapejte olejem. Osolte, opepřete, pak pečte 40–45 minut, v polovině uvedené doby obraťte. Zelenina by měla být měkká, ale ne rozbředlá.
Mezitím prošlehejte suroviny na zálivku. Kuřecí prsa a nakrájené prosciutto dejte na jiný plech. Každé z prsou pokapejte 2 lžičkami zálivky a přidejte plech do trouby na závěrečných 10–15 minut pečení batátů.
Plech s upečenými batáty vyjměte z trouby. Gril v troubě rozpalte a dopékejte pod ním kuřecí prsa kůží nahoru 3 – 4 minuty, nebo aby kůže zezlátla.
Kadeřávek dejte do mísy se 2 lžícemi olivového oleje a se spoustou soli a pepře, pořádně promasírujte rukama. Zalijte citronovou šťávou a vmíchejte mrkev spolu s 1/2 semínek z granátového jablka.
Kadeřávkový salát a upečené batáty s cibulí rozdělte na talíře. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a přidejte je na talíře spolu s avokádem. Pokapejte zálivkou a posypte zbývajícími semínky z granátového jablka. Ihned podávejte.
Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kam s granátovým jablkem? Možností je celá řada(12 receptů )