Zapékaná dvojí jablka s vanilkou

Zapékaná dvojí jablka s vanilkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4933 kcal
Bílkoviny 66 g
Cukr 661 g
Tuky 205 g
Vláknina 124 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Dezert můžete nést na stůl přímo v zapékací nádobě nebo ho rovnou rozdělit na talířky. Doporučujeme podávat se zakysanou smetanou, výborný je i se zmrzlinou.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 2.5 ČL
máslo 200 g
+ na vymazání
krupicový cukr 110 g
krupicový cukr 150 g
navíc
podmáslí 160 ml
vanilkový extrakt 2 ČL
granátové jablko 3 ks
jadérka vyloupaná
jablka 5 ks
granny smith, po vykrájení asi 750 g, oloupané a nakrájené na měsíčky
vanilkový lusk 2 ks
vyškrábnutá dřeň
mandle plátky 25 g
moučkový cukr
na poprášení
zakysaná smetana
k podávání

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku prosejte s práškem do pečiva. Spolu s máslem a 110 g cukru ji dejte do kuchyňského robotu a promixujte několika pulzy na drobenku. Postupně přidávejte podmáslí a vanilkový extrakt a mixujte, až se těsto spojí. Vmíchejte 1/3 granátových jadérek.

2 V míse smíchejte jablka, 150 g cukru, zbylá granátová jadérka a vanilkovou dřeň. Rozdělte do 4 máslem vymazaných zapékacích misek/pánviček o objemu 375 ml. Zakryjte připraveným těstem a posypte mandlovými lupínky. Pečte 35–40 minut dozlatova. Pocukrujte a podávejte se zakysanou smetanou.

 

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit