Dezert můžete nést na stůl přímo v zapékací nádobě nebo ho rovnou rozdělit na talířky. Doporučujeme podávat se zakysanou smetanou, výborný je i se zmrzlinou.
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku prosejte s práškem do pečiva. Spolu s máslem a 110 g cukru ji dejte do kuchyňského robotu a promixujte několika pulzy na drobenku. Postupně přidávejte podmáslí a vanilkový extrakt a mixujte, až se těsto spojí. Vmíchejte 1/3 granátových jadérek.
2 V míse smíchejte na měsíčky pokrájená jablka, 150 g cukru, zbylá granátová jadérka a vanilkovou dřeň. Rozdělte do 4 máslem vymazaných zapékacích misek/pánviček o objemu 375 ml. Zakryjte připraveným těstem a posypte mandlovými lupínky. Pečte 35–40 minut dozlatova. Pocukrujte a podávejte se zakysanou smetanou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Granátové jablko(5 receptů)
- Dezerty s exotickým ovocem aneb Sladká vůně dálek: 29 receptů, kterými oslníte návštěvu(29 receptů)