0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapékaná dvojí jablka s vanilkou

Zapékaná dvojí jablka s vanilkou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4333 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 511 g
Tuky 205 g
Vláknina 124 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert můžete nést na stůl přímo v zapékací nádobě nebo ho rovnou rozdělit na talířky. Doporučujeme podávat se zakysanou smetanou, výborný je i se zmrzlinou.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 2.5 ČL
máslo 200 g
+ na vymazání
krupicový cukr 110 g
+ 150 g navíc
podmáslí 160 ml
vanilkový extrakt 2 ČL
granátové jablko 3 ks
vyloupané
jablko 5 ks
Granny Smith
vanilkový lusk 2 ks
vyškrábnutá dřeň
mandle plátky 25 g
moučkový cukr
na poprášení
zakysaná smetana
k podávání

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku prosejte s práškem do pečiva. Spolu s máslem a 110 g cukru ji dejte do kuchyňského robotu a promixujte několika pulzy na drobenku. Postupně přidávejte podmáslí a vanilkový extrakt a mixujte, až se těsto spojí. Vmíchejte 1/3 granátových jadérek.

2 V míse smíchejte na měsíčky pokrájená jablka, 150 g cukru, zbylá granátová jadérka a vanilkovou dřeň. Rozdělte do 4 máslem vymazaných zapékacích misek/pánviček o objemu 375 ml. Zakryjte připraveným těstem a posypte mandlovými lupínky. Pečte 35–40 minut dozlatova. Pocukrujte a podávejte se zakysanou smetanou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit