0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos s granátovým jablkem a růžičkovou kapustou

Losos s granátovým jablkem a růžičkovou kapustou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Losos s granátovým jablkem a růžičkovou kapustou

2.4/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3117 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 135 g
Tuky 188 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Losos je ideální vánoční chod – dostojí rybí tradici, vypadá velkolepě a chutná všem. A hotový je za pár minut, stačí si dát pozor a maso v troubě nevysušit.

Suroviny

zbavené ovadlých lístků a překrojené na půl
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě drcený
melasa 2,5 PL
melasa z granátových jablek (viz Něco navíc)
jablečná šťáva 2 PL
šťáva z granátových jablek
chilli omáčka sladká 2 PL
zázvor (čerstvý) 2,5 cm
oloupaný a nastrouhaný
česnek 1 stroužek
prolisovaný
chilli sušené 1 špetka
losos 600 g
filet, v celku
semínka na posypání
máta snítky
na ozdobení
NA JOGURTOVO–BYLINKOVÝ DRESINK
majonéza 120 g
citronová šťáva 1 PL
kapary 2 PL
nasekané
kopr 3 PL
nasekaný
máta 2 PL
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Rozehřejte troubu na 220°C. Pekáček, do kterého se vejde jak losos, tak růžičková kapusta, vyložte pečicím papírem. Kapustu promíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem a vsypte do pekáčku. Vložte do trouby a pečte 15 minut. Mezitím smíchejte v mističce melasu a šťávu z granátových jablek, sweet chilli omáčku, nastrouhaný zázvor, česnek a chilli vločky.

2 Pekáček vyjměte, kapustičky shrňte ke stranám a do středu umístěte lososa. Potřete rybu marinádou. Vraťte do trouby a pečte 15–20 minut (podle toho, jak máte lososa rádi propečeného).

3 Zatímco se losos peče, připravte dresink. Smíchejte jogurt s majonézou a citronovou šťávou, přidejte nasekané kapary, bylinky a podle chuti osolte a opepřete.

4 Lososa před servírováním posypte semínky granátových jablek a snítkami máty a podávejte s růžičkovou kapustou a jogurtovým dresinkem.

NĚCO NAVÍC
Melasa z granátových jablek je na hustý sirup varem zredukovaná šťáva z granátových jablek. Není příliš sladká a hodí se také do zálivek salátů, na marinády či na pečenou zeleninu. K dostání je v obchodech s orientálními specialitami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč