Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3 tipy na lednové zabijačky

Jitrnice čistě z masa
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Za gurmánským zážitkem se můžete v lednu vydat směr Přítluky či Zaječí a vychutnat si skvělé prostředí obou jihomoravských měst. Nebo vyrazte do Hradce Králové, města s bohatou měšťanskou architekturou.

Přítluky a škola zabijačkových jídel

V městečku Přítluky se 25. ledna koná pravý zabijačkový oběd, po kterém následuje prezentace výroby jitrnic, jelit, tlačenky a dalších specialit. Každý návštěvník má možnost si výrobu vyzkoušet na vlastní kůži, a naučit se tak tradičnímu řeznickému umění. Součástí prezentace je také ochutnávka vín vinařství Přítluky a ukázka místních vinných sklípků. 

U Kapličky v Zaječí

Vinařství U Kapličky z obce Zaječí pořádá tradiční moravskou zabijačku a ochutnávku svých mladých vín z ročníku 2013. Akce se koná od pátku 17. do soboty 18. ledna. Pro další info mrkněte sem.

Zabijačka v Hradci Králové

O víkendu 18. a 19. ledna se golfový park v Hradci Králové přemění na tradiční českou vesničku plnou stánků se zabijačkovými pochoutkami. Nabízené produkty jsou z kontrolovaného chovu a vyrobeny stánkaři vlastnoručně doma. Raut ve stylu „sněz, co můžeš“ proběhne v neděli a nabídne vše od zabijačkového guláše, ovaru s vejmrdou až po klasickou prdelačku s kroupami. Za vstup dospělí zaplatí 450 Kč, děti mají vstup zdarma. Více info naleznete zde.

Připravila Nikita Rybová
Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín