Mrkev je k dostání po celý rok, ale většina hospodyněk si s ní neví moc rady. A tak pár kousků této kořenové zeleniny skončí v základu do polévky, zbytek padne na mrkvový salát a jednu dostane na chroupání dítě, aby mělo zdravé oči.
...
Přijměte naše srdečné pozvání na 13. Apetit piknik, který proběhne v sobotu 15. června 2024 v pražské Grébovce. Ta se na jeden den z krásného parku promění v dějiště oblíbené gastro akce a naprostý ráj pro všechny fanoušky časopisu Apetit a...
Pokud máte rádi palačinky a zároveň jste milovníci jídla, které lahodí oku, pak jistě oceníte našich sedm tipů, jak tento pokrm servírovat. Kromě klasického podávání ve formě ruličky existuje několik možností, jak si pohrát s vizuální...
Nadýchaná vaječná omeleta je skvělá k snídani i jako lehký oběd – to když si ji dáte s náplní, se salátkem, křupavou francouzskou bagetkou a sklenkou bílého vína. Recept na vaječnou omeletu je jednoduchý, ale přesto máme...
Žvýkačky Pedro, ikonická sladkost, která je neodmyslitelnou součástí dětství mnoha z nás, jsou dodnes oblíbeným pamlskem. Ponořte se s námi do příběhu legendárních žvýkaček, které dokázaly překonat čas a dodnes přinášejí radost malým i...
Magdalena Dobromila Rettigová, Zdeněk Pohlreich, Jan Punčochář. Kdo z nás by neznal tyto slavné kuchařské osobnosti? A co Marii B. Svobodovou? I když je jméno této kuchařky a zkušené hospodyně žijící v 19. století dnes spíše...
Tradiční český pokrm skromné kuchyně z květů černého bezu připravíte jen pár týdnů v roce. Ten správný čas je právě teď. Kosmatice jsou oblíbenou pochoutkou s jemným květinovým aroma. Pokud přemýšlíte, co udělat z květů z černého bezu, jste...