Podzimní verze festivalu Restaurant Week s mottem #JidloFrčí zná restaurace, které si získaly srdce hostů i hostek. V období od 25. října do 12. listopadu soutěžilo celkem 45 restaurací o přízeň návštěvníků tohoto podzimního gastronomického svátku. Festival na podzim opět přilákal rekordní počet návštěvníků a překonal tak jarní výsledky.
Vítězové jednotlivých kategorií:
-
Nejlepší menu – Bistro Kunsthalle Praha
-
Výjimečný dezert – Apelace21
- Nejpříjemnější atmosféra – Bistro Kunsthalle Praha
- Nejlepší obsluha – Bistro Kunsthalle Praha
- Výjimečná obsluha – The Artisian
- Nejoblíbenější restaurace – V Zahradě
- Nejlepší regionální restaurace – Dvůr Perlová Voda
Kunsthalle Bistro zvítězilo na plné čáře
Kunsthalle Bistro je relativně nové místo pro kulinářské umění. Současný design se tu prolíná s gastronomickým prožitkem a tým šéfkuchaře Martina Jandíka uchvátil svým menu hosty festivalu. A jaké menu restaurace připravila?
Vegetariánské menu
- Lilkové involtini, avokádo, cherry rajčata, grilovaná paprika
- Gyoza knedlíčky s pečeným květákem, miso, domácí kimchi, tamarindová omáčka
- Zázvorové Crème Brûlée, ořechový crumble, maliny, flambovaný pomeranč
Menu s masem
- Hovězí tartar, uzený žloutek, lanýžová majonéza, kapary, olivy
- Vepřová panenka, pyré z černého kořene, houbová kroketa, bruselská kapusta, rozmarýnový jus
- Fusion Tiramisu, yuzu krém, mandlová sušenka, kávový prach
Kromě festivalového menu a festivalového koktejlu však Kunsthalle nabídlo i vinné párování s každým chodem. Restaurace tak využila možnosti festivalu na maximu.
Restaurant Week potvrdil i napodruhé, že podobný projekt dává na českém trhu smysl a pořadatelé již nyní připravují jarní edici.
Zdroj: Restaurant Week