Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,6 (9x)
15. 9. 2023
Tafelspitz čili tabulová špička
Apetit
Tafelspitz čili tabulová špička
Apetit


Snadné
> 60 min
4,6 (9x)

Tafelspitz čili tabulová špička je přímo vyhlášený pokrm rakouské kuchyně. Proto jsme vyšli z receptury jiné rakouské legendy – věhlasného vídeňského restaurantu Plachutta.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 3–4 osoby

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 3–4 osoby

Na tafelspitz

Na opékané brambory

Na krémový špenát

Na jablečný křen

Na pažitkovou omáčku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 6185 kcal
  • Bílkoviny 281 g
  • Sacharidy 214 g
  • Tuky 493 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,6/5

Hodnocení receptu

4,6/5
(9 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/10

Říjnové číslo Apetitu, které vychází už 14. 9. 2023, zaručí, že si i nadcházející chladnější podzimní dny užijete na maximum. Se spokojeným žaludkem se totiž každá plískanice snáší líp. Hlavní linkou je jako každý rok česká kuchyně a lokální a sezonní suroviny, letos jsme se ovšem podívali ještě hlouběji do historie a oprášili i poklady té rakousko-uherské. O tradicích si popovídáme s Petrou Burianovou. Přidáme i tipy, jak uvařit oblíbené české speciality bez lepku. Těšit se můžete i na houbové recepty a hned tři různé (a naprosto božské) zelňačky. Vypravili jsme se za vyhlášenými cukráři a vyprosili od nich osvědčené recepty na milované zákusky – větrník, indiánky, laskonky, punčák a dort Maršál. Helena Fléglová vás navíc krok za krokem naučí odpalované těsto. S naší Pohlednicí zavítáme na Slovensko a rovnou vyzpovídáme tamní slavné šéfkuchaře, cukráře a blogery. S radostí vám také představíme novou Línou kuchařku, plnou skvělých receptů a praktických tipů, jak si v kuchyni co nejvíc zjednodušit práci a přitom neobětovat kvalitu a chuť pokrmů. Apetit, napsáno s chutí.

Související články