Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Restaurant Week: Objevte famózní restaurace, kam se běžně nedostanete

Fine dining
ZDROJ: Mads Eneqvist/Unsplash
sdílet:

Zážitky ve výjimečných restauracích za přijatelnou cenu letos už podruhé nabízí festival Restaurant Week, který probíhá od 25. 10. do 12. 11. 2023. Nejlepší restaurace z Prahy a českých regionů během festivalu nabídnou svá speciální tříchodová menu, která budou dostupná široké veřejnosti. Tomu odpovídají i ceny: 590 nebo 790 korun za osobu.

Do Restaurant weeku se tentokrát zapojilo 37 pražských restaurací a 8 dalších z různých míst po Čechách. Festivalová expanze na Moravu se chystá v blízké budoucnosti! Zajít můžete například do finediningové restaurace ZEM, útulné asijské Sansho, mělnického Brloh Barbecue nebo strakonického podniku Sůl & řepa. Nabídka je ovšem daleko širší. Restaurant Week se koná po celé Evropě už od roku 1992. Každoročně ho pořádají v New Yorku, Chicagu, Londýně a dalších evropských městech. Letos se konečně dostal i do Prahy. 

„Účastníci si můžou vybírat z různých menu, která obsahují předkrm, hlavní chod a dezert, a to většinou i ve vegetariánské, někdy dokonce ve veganské verzi,“ říká Petra Kubálková z organizačního týmu Restaurant Week Prague.

  • Kapacity jsou omezené, restaurace vypisují vždy několik časů rezervací.
  • Zájemci se musí zaregistrovat na webu www.restaurant-week.cz, kde si zvolí podnik, menu, den i čas rezervace a za menu rovnou zaplatí. 
  • „Restaurace musí dopředu vědět, kolik jídel budou připravovat. I to je součástí moderních trendů, kdy se v zájmu neplýtvání nakupuje jen tolik čerstvých surovin, kolik potřebujete pro své hosty,“ říká další z organizátorek Anna Grosmanová, foodblogerka známá jako Foodpioneer, která píše také pro Apetit.

Podniky, které pořadatelé vybrali, mají ukázat to nejlepší, co momentálně frčí, a jaké jsou trendy. „Všem restauracím, které do toho s námi šly, jsme moc vděční. Je to jedno velké gastronomické dobrodružství. Učíme se, sbíráme data, zlepšujeme se. Se všemi restauratéry a šéfkuchaři mluvíme a úzce spolupracujeme. Tentokrát jsou poprvé součástí i mimopražské podniky, což je skvělé,“ prozrazuje další člen organizačního týmu Jiří Hilgart.

Za poslední roky jsme si kvůli covidu, válce a také inflaci odvykli chodit do restaurací. Ony ale nezmizely, pořád odvádějí skvělé řemeslo a my bychom to chtěli lidem připomenout. Vrátit je ke krásně prostřeným stolům a nabídnout jim, aby se skvěle a také výhodně najedli,“ dodává Anna Grosmanová.

Více informací, postup krok za krokem, jak si objednat festivalové menu, a seznam všech zúčastněných restaurací najdete na oficiálních stránkách www.restaurant-week.cz.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Jana Kopecká

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč