Zázvor je v chladném období velice oblíbený, zejména do horkých nápojů s citronem a medem.
Při loupání nožem se ztrácí zbytečně mnoho zázvoru a navíc se dá tato činnost usnadnit. Uchopte zázvor do jedné ruky a jednoduše oškrabte hranou lžičky.
Pálivý kořen boduje u vědců i v kuchyni.Echinacea, česnek, citron, nebo snad bylinkové čaje? Z lidových prostředků je při léčbě nachlazení a mírnění příznaků chřipky nejsilnější zázvor, který k nám doputoval z tradiční čínské a indické...
Když před stovkami let dorazily arabské lodě k evropským břehům, přivážely jedno z nejzdravějších koření na světě. Zázvor má na náš organismus doslova blahodárné účinky. Jak prospívá našemu zdraví? A jak ho můžeme využít v kuchyni?
...
Jeden z nejoblíbenějších plísňových sýrů je podle CNRS (francouzské Národní centrum pro vědecký výzkum) na pokraji vyhynutí, stejně jako jeho sourozenec brie. Vědci totiž zjistili, že plíseň, která je klíčová k výrobě těchto francouzských...
Dvacet let od založení Apetitu, to zní skoro neuvěřitelně. Obzvlášť vezmu-li v potaz, že jsem byla mezi jedněmi z prvních fanoušků. To nám ten čas letí!
...
Příběh této jehněčí farmy začal jako mnohé jiné: útěkem z města na venkov. Vystudovaný politolog Petr Musil si nejdříve pořídil čtyři ovečky a ze záliby se nakonec stalo živobytí. Dnes se po ekologickém...
Japonský cheesecake vzal sociální sítě útokem už před nějakým časem a zdá se, že jeho vítězné tažení zdaleka není u konce. Není se čemu divit, k jeho přípravě potřebujete jen hrstku surovin, je efektní a především nesmírně lahodný. Jak ho...
Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...
Toužíte po vodě bez pachuti chloru a s vědomím, že jste pro její přirozenost učinili maximum? Řešením je vodu filtrovat. K tomu skvěle slouží filtrovací karafy a konvice. Napustíte do nich vodu a cestou dovnitř nebo ven – záleží, jakou...