Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Medová křidýlka na zázvoru
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Medová křidýlka na zázvoru

4.4/5 Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3527 kcal
Bílkoviny 289 g
Sacharidy 119 g
Tuky 210 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní, a přitom jemně sladká marináda vytvoří s křupavě vypečenou kůžičkou božskou kombinaci. Z křidýlek použijte silnější a masitější ‚paličky‘; zbylé kousky se budou hodit třeba na polévku. Recept na medová křidýlka na zázvoru je náš osvědčený.

Související recepty

Suroviny

nebo krůtí
sezamová semínka
opražená, lze vynechat
Na marinádu
česnek 4 stroužky
větší, rozdrcené
med 130 ml
tekutý
sójová omáčka 2 PL
zázvor (čerstvý) 30 g
nasekaný
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V míse smíchejte česnek, med, sójovou omáčku, citronovou šťávu, sůl, pepř a zázvor a vzniklou marinádou přelijte maso. Nechte je v chladu marinovat několik hodin nebo přes noc.

2

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Křidýlka vyjměte z marinády, vložte do pekáče a pečte zhruba půl hodiny.

3

Zbylou marinádu dejte do kastrůlku a tři čtyři minuty povařte, aby zhoustla. Pak ji přelijte přes maso, zvyšte teplotu o 20 stupňů a deset minut dopékejte, aby bylo zlatohnědé. Před podáváním je můžete ještě posypat sezamovými semínky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

04.09.2007 18:00
Recept se nachází v č.3/06, str.16
30.06.2006 23:35
Těch 1,5 kg křidýlek je myšleno před oddělením "paliček", nebo po?
20.09.2006 09:43
to bude před oddělením a záleží asi na každým, kolik jich bude chtít mít :-)

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...