Pikantní, a přitom jemně sladká marináda vytvoří s křupavě vypečenou kůžičkou božskou kombinaci. Z křidýlek použijte silnější a masitější ‚paličky‘; zbylé kousky se budou hodit třeba na polévku.
Suroviny
kuřecí křídla
1,5
kg
nebo krůtí
sezamová semínka
opražená, lze vynechat
Na marinádu
česnek
4
stroužky
větší kousky, rozdrcené
med
130
ml
tekutější
sójová omáčka
2
PL
citronová šťáva
2
PL
zázvor (čerstvý)
30
g
nasekaný
sůl
pepř
Postup
1
V míse smíchejte česnek, med, sójovou omáčku, citronovou šťávu, sůl, pepř a zázvor a vzniklou marinádou přelijte maso. Nechte je v chladu marinovat několik hodin nebo přes noc.
2
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Křidýlka vyjměte z marinády, vložte do pekáče a pečte zhruba půl hodiny.
3
Zbylou marinádu dejte do kastrůlku a tři čtyři minuty povařte, aby zhoustla. Pak ji přelijte přes maso, zvyšte teplotu o 20 stupňů a deset minut dopékejte, aby bylo zlatohnědé. Před podáváním je můžete ještě posypat sezamovými semínky.
Komentáře
Anonym
30.06.2006 23:35
křidýlka
Anonym
20.09.2006 09:43
křidýlka
Anonym
04.09.2007 18:00
Apetit 3/06