Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Medová křidýlka na zázvoru

Medová křidýlka na zázvoru

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 497 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 119 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní, a přitom jemně sladká marináda vytvoří s křupavě vypečenou kůžičkou božskou kombinaci. Z křidýlek použijte silnější a masitější ‚paličky‘; zbylé kousky se budou hodit třeba na polévku.

Suroviny

1.5 kg
krůtí křídla
sezamová semínka
opražená, lze vynechat
Na marinádu
česnek 4 stroužky
větší kousky, rozdrcené
med 130 ml
tekutější
sójová omáčka 2 PL
citronová štáva 2 PL
zázvor (čerstvý) 30 g
nasekaný
sůl
pepř
1. V míse smíchejte česnek, med, sójovou omáčku, citronovou šťávu, sůl, pepř a zázvor a vzniklou marinádou přelijte maso. Nechte je v chladu marinovat několik hodin nebo přes noc.

2. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Křidýlka vyjměte z marinády, vložte do pekáče a pečte zhruba půl hodiny.

3. Zbylou marinádu dejte do kastrůlku a tři čtyři minuty povařte, aby zhoustla. Pak ji přelijte přes maso, zvyšte teplotu o 20 stupňů a deset minut dopékejte, aby bylo zlatohnědé. Před podáváním je můžete ještě posypat sezamovými semínky.

Komentáře

Anonym

Těch 1,5 kg křidýlek je myšleno před oddělením "paliček", nebo po?

Anonym

to bude před oddělením a záleží asi na každým, kolik jich bude chtít mít :-)

Anonym

Recept se nachází v č.3/06, str.16

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit