0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Medová křidýlka na zázvoru

Medová křidýlka na zázvoru

4.5/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3527 kcal
Bílkoviny 289 g
Sacharidy 119 g
Tuky 210 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní, a přitom jemně sladká marináda vytvoří s křupavě vypečenou kůžičkou božskou kombinaci. Z křidýlek použijte silnější a masitější ‚paličky‘; zbylé kousky se budou hodit třeba na polévku.

Suroviny

nebo krůtí
sezamová semínka
opražená, lze vynechat
Na marinádu
česnek 4 stroužky
větší kousky, rozdrcené
med 130 ml
tekutější
sójová omáčka 2 PL
citronová šťáva 2 PL
zázvor (čerstvý) 30 g
nasekaný
sůl
pepř

Postup

1

V míse smíchejte česnek, med, sójovou omáčku, citronovou šťávu, sůl, pepř a zázvor a vzniklou marinádou přelijte maso. Nechte je v chladu marinovat několik hodin nebo přes noc.

2

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Křidýlka vyjměte z marinády, vložte do pekáče a pečte zhruba půl hodiny.

3

Zbylou marinádu dejte do kastrůlku a tři čtyři minuty povařte, aby zhoustla. Pak ji přelijte přes maso, zvyšte teplotu o 20 stupňů a deset minut dopékejte, aby bylo zlatohnědé. Před podáváním je můžete ještě posypat sezamovými semínky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

Anonym

Těch 1,5 kg křidýlek je myšleno před oddělením "paliček", nebo po?

Anonym

to bude před oddělením a záleží asi na každým, kolik jich bude chtít mít :-)

Anonym

Recept se nachází v č.3/06, str.16

Apetit magazín

AD
Čím letos potěšíte koledníky?
  • Zajímavosti

Čím letos potěšíte koledníky?

Jeden z největších svátků jídla a hojnosti už je za rohem, takže se už ani my nemůžeme dočkat heboučkých mazanců, sladkých beránků a vyladěných nádivek. K Velikonocům patří kromě všemožného mlsání i nadělování koledníkům. Aby vás...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč