Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Medová křidýlka na zázvoru

Medová křidýlka na zázvoru

4.4/5 Počet hodnocení: 29
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3527 kcal
Bílkoviny 289 g
Sacharidy 119 g
Tuky 210 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní, a přitom jemně sladká marináda vytvoří s křupavě vypečenou kůžičkou božskou kombinaci. Z křidýlek použijte silnější a masitější ‚paličky‘; zbylé kousky se budou hodit třeba na polévku.

Suroviny

nebo krůtí
sezamová semínka
opražená, lze vynechat
Na marinádu
česnek 4 stroužky
větší kousky, rozdrcené
med 130 ml
tekutější
sójová omáčka 2 PL
zázvor (čerstvý) 30 g
nasekaný
sůl
pepř

Postup

1

V míse smíchejte česnek, med, sójovou omáčku, citronovou šťávu, sůl, pepř a zázvor a vzniklou marinádou přelijte maso. Nechte je v chladu marinovat několik hodin nebo přes noc.

2

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Křidýlka vyjměte z marinády, vložte do pekáče a pečte zhruba půl hodiny.

3

Zbylou marinádu dejte do kastrůlku a tři čtyři minuty povařte, aby zhoustla. Pak ji přelijte přes maso, zvyšte teplotu o 20 stupňů a deset minut dopékejte, aby bylo zlatohnědé. Před podáváním je můžete ještě posypat sezamovými semínky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

04.09.2007 18:00
Recept se nachází v č.3/06, str.16
30.06.2006 23:35
Těch 1,5 kg křidýlek je myšleno před oddělením "paliček", nebo po?
20.09.2006 09:43
to bude před oddělením a záleží asi na každým, kolik jich bude chtít mít :-)

Apetit magazín