Pikantní, a přitom jemně sladká marináda vytvoří s křupavě vypečenou kůžičkou božskou kombinaci. Z křidýlek použijte silnější a masitější ‚paličky‘; zbylé kousky se budou hodit třeba na polévku. Recept na medová křidýlka na zázvoru je náš osvědčený.
Suroviny
Postup
V míse smíchejte česnek, med, sójovou omáčku, citronovou šťávu, sůl, pepř a zázvor a vzniklou marinádou přelijte maso. Nechte je v chladu marinovat několik hodin nebo přes noc.
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Křidýlka vyjměte z marinády, vložte do pekáče a pečte zhruba půl hodiny.
Zbylou marinádu dejte do kastrůlku a tři čtyři minuty povařte, aby zhoustla. Pak ji přelijte přes maso, zvyšte teplotu o 20 stupňů a deset minut dopékejte, aby bylo zlatohnědé. Před podáváním je můžete ještě posypat sezamovými semínky.
Komentáře