Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zázvorem proti nachlazení

zazvor a citron
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Pálivý kořen boduje u vědců i v kuchyni.Echinacea, česnek, citron, nebo snad bylinkové čaje? Z lidových prostředků je při léčbě nachlazení a mírnění příznaků chřipky nejsilnější zázvor, který k nám doputoval z tradiční čínské a indické medicíny.

Jeho účinky zkoumali japonští vědci, kteří zjistili, že aromatický kořen obsahuje látky, které likvidují přímo viry chřipky a zabraňují jim v dalším množení.

zázvorový čaj

I když má být podle hygieniků letošní chřipková sezona mírná, prevence neuškodí. Zázvor má mnohostranné využití v kuchyni, přidávejte ho tedy do jídel, kterým sluší pikantní šmrnc. Čerstvě nastrouhaný kořen se hodí do polévek, mletého masa, rýžových nudlí i horkých nápojů. Kandovaným můžete ochutit třeba sušenky nebo chlebíček z třeného těsta.

Zimní jídla se zázvorem:

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...