Pomeranče v zázvorové omáčce

Pomeranče v zázvorové omáčce

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 554 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 133 g
Tuky 0 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Z pomerančů vytvoříte dokonalý derzert, který zahřeje na duši i jazyku. Bez výčitek z hřešení!

Suroviny

pomeranč 4.5 ks
zázvor nakládaný 6 ks
kandovaný
javorový sirup 125 ml

1Vzniklou kouli z dužiny nakrájejte podél blanek oddělujících jednotlivé dílky na plátky (filátka) nebo příčně na kolečka a naaranžujte na čtyři hlubší talířky nebo do mělkých misek tak, aby se vzájemně trochu překrývaly.

2Vymačkejte šťávu z poloviny zbývajícího pomeranče a jemně nakrájejte kousky kandovaného zázvoru. Obojí vložte do džbánku a zalijte javorovým sirupem. Důkladně promíchejte.

3Zázvorovou omáčku přelijte přes plátky pomerančů. Připravený dezert nechte asi půl hodiny odležet při pokojové teplotě, aby se šťávy a chuti prolnuly.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit