Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomeranče v zázvorové omáčce

Pomeranče v zázvorové omáčce

5/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 554 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 133 g
Tuky 0 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z pomerančů vytvoříte dokonalý derzert, který zahřeje na duši i jazyku. Bez výčitek z hřešení!

Suroviny

zázvor nakládaný 6 ks
kandovaný

Postup

1

Vzniklou kouli z dužiny nakrájejte podél blanek oddělujících jednotlivé dílky na plátky (filátka) nebo příčně na kolečka a naaranžujte na čtyři hlubší talířky nebo do mělkých misek tak, aby se vzájemně trochu překrývaly.

2

Vymačkejte šťávu z poloviny zbývajícího pomeranče a jemně nakrájejte kousky kandovaného zázvoru. Obojí vložte do džbánku a zalijte javorovým sirupem. Důkladně promíchejte.

3

Zázvorovou omáčku přelijte přes plátky pomerančů. Připravený dezert nechte asi půl hodiny odležet při pokojové teplotě, aby se šťávy a chuti prolnuly.

Apetit magazín