Bezmasé burgery i pro masožravé

Bezmasé burgery i pro masožravé
sdílet:
I v horkých letních dnech snadno dostanete chuť na pořádný kus masa, na lahodný a sytý burger. Co takhle vyzkoušet verzi, ve které sice chybí maso, ale rozhodně ne skvělá chuť? Lehčí a svěžejší burgerové zážitky teď nabízí pražské bistro Dish.

Dish, fine burger bistro


Vinohradské bistro funguje teprve od prosince 2012, ale i za tuto krátkou dobu si stihlo získat oblibu u milovníků dobrého jídla. Podnik chce lidem ukázat, že pojem „fast food“ nereprezentuje tučné, mastné a přesolené rychlovky, ale – v případě Dishe – domácí poctivé hranolky, originální saláty, a především burgery z kvalitního hovězího masa plemene Aberdeen Angus.

Nabídka burgerů


Ke klasickým hovězím burgerům bistro v prvním prázdninovém měsíci přidalo dvě vegetariánské novinky – burger se žampiony portobello, špenátovým pestem, domácím uzeným sýrem a červenou cibulí v nadýchané housce a burger s lilkem, mrkví, mátou, polníčkem, majonézou z černých oliv a zakysanou smetanou. Ceny těchto burgerů začínají na 139 Kč. Pro více informací navštivte www.dish.cz.

Bezmasé burgery à la Dish doma


Připravte gril, a jde se na věc! Novinku portobello si můžete vyzkoušet třeba s jemně pálivou bylinkovou majonézou (recept). Burger s grilovaným lilkem, rajčaty a sýrem chutná se zkaramelizovanou cibulí přímo božsky (recept)! Pro milovníky arabské kuchyně připravte cizrnový burger s mrkví a jogurtem (recept). A pro všechny nevěřící Tomáše zvolte náš recept na jihoamerický fazolový burger, který zákonitě zachutná každému masožravci. Dobrou letní chuť přejeme!

Náš tip: Více nápadů pro grilování bez masa najdete zde.

Připravila Nikita Rybová

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit