Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bezmasé burgery i pro masožravé

burger se sýrem a chřestem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

I v horkých letních dnech snadno dostanete chuť na pořádný kus masa, na lahodný a sytý burger. Co takhle vyzkoušet verzi, ve které sice chybí maso, ale rozhodně ne skvělá chuť? Lehčí a svěžejší burgerové zážitky teď nabízí pražské bistro Dish.

Dish, fine burger bistro

Vinohradské bistro funguje teprve od prosince 2012, ale i za tuto krátkou dobu si stihlo získat oblibu u milovníků dobrého jídla. Podnik chce lidem ukázat, že pojem „fast food“ nereprezentuje tučné, mastné a přesolené rychlovky, ale – v případě Dishe – domácí poctivé hranolky, originální saláty, a především burgery z kvalitního hovězího masa plemene Aberdeen Angus.

Nabídka burgerů

Ke klasickým hovězím burgerům bistro v prvním prázdninovém měsíci přidalo dvě vegetariánské novinky – burger se žampiony portobello, špenátovým pestem, domácím uzeným sýrem a červenou cibulí v nadýchané housce a burger s lilkem, mrkví, mátou, polníčkem, majonézou z černých oliv a zakysanou smetanou. Ceny těchto burgerů začínají na 139 Kč. Pro více informací navštivte www.dish.cz.

Bezmasé burgery à la Dish doma

Připravte gril, a jde se na věc! Novinku portobello si můžete vyzkoušet třeba s jemně pálivou bylinkovou majonézou (recept). Burger s grilovaným lilkem, rajčaty a sýrem chutná se zkaramelizovanou cibulí přímo božsky (recept)! Pro milovníky arabské kuchyně připravte cizrnový burger s mrkví a jogurtem (recept). A pro všechny nevěřící Tomáše zvolte náš recept na jihoamerický fazolový burger, který zákonitě zachutná každému masožravci. Dobrou letní chuť přejeme!

Náš tip: Více nápadů pro grilování bez masa najdete zde.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín