Soutěž Czech Food Cup bude v sobotu 10. dubna pokračovat v tomto jihočeském městě, gastronomické klání se tak přehoupne do druhé poloviny.
Specialitou je tentokrát ryba na kmínu
Také v Českých Budějovicích návštěvníci akce zdarma ochutnají soutěžní jídla – národní specialitu, kterou bude tentokrát česká ryba na kmínu, a další regionální pokrmy. Do Českých Budějovic v sobotu přijedou kuchaři z regionů Jižní Čechy, Šumava a Vysočina.
Pravidla soutěže
V každém kole se soutěží vždy se dvěma pokrmy. Prvním je národní specialita, kterou organizátoři pro každé kolo určí. Druhým soutěžním jídlem je regionální specialita, kterou si mohou restaurace zvolit samy, a nahradit ji může specialita šéfa kuchyně.
Do Varů na rajskou
Z Českých Budějovic se soutěž přesune do Plzně, která bude 17. dubna hostit týmy ze severozápadních Čech, Plzeňska a západočeských lázní. Soutěžním národním pokrmem bude vepřová pečeně s knedlíkem a se zelím. První květnový den se pak v Karlových Varech uskuteční národní finále, během kterého se bude ochutnávat rajská omáčka.