0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hravé vaření s kuchařkou Škoda nevařit

Hravé vaření s kuchařkou Škoda nevařit
sdílet:
Český Jamie Oliver. Tak je označovaný Martin Škoda, který v pouhých sedmnácti letech napsal svou první kuchařku.

Škoda nevařit je název první kuchařky mladého studenta, který se označuje za velkého milovníka hudby a jídla a za cestovatele. Spojil své tři vášně a vydal moderní, netypickou, s nadhledem a lehkým vtipem psanou kuchařku.

Kuchařka Škoda nevařit se bude líbit mladým lidem, které nadchne netradiční plastový přebal knihy s odkrytým lepeným hřbetem. Martin myslel na své vrstevníky, kterým pomáhá najít cestu do kuchyně. V kuchařce tak najdou kapitoly Na stres a kocovinu, Jídla na cesty, Z mála hodně nebo Party na grilu. Každý recept je doplněn písní, která podle Martina může doladit atmosféru při vaření i po něm (jak se autor svěřil, vybíral i podle jednotlivých kapitol, a tak například téma Na stres a kocovinu doladí klidnější melodie, aby vám z nich ještě víc netřeštila hlava). Pro hladký průběh vaření nechybějí ani rady a tipy, ke kterým se autor sám postupně dopracoval. Podle Martina mohou z kuchařky vařit úplní kuchařští začátečníci, ale i pokročilí, kteří ocení neotřelé nápady, jak vylepšit klasické české recepty nebo poznat španělskou, americkou a londýnskou gastronomii. Kuchařku koupíte za 399 Kč na www.smartpress.cz.

Tip redakce: Z kuchařky Škoda nevařit můžete vyzkoušet recepty na španělskou tortillu, valencijskou paelllu a mušle na páře. Na stres a kocovinu si dejte česnečku, míchaná vajíčka s cherry rajčátky a nakonec čokoládové brownies s oříšky. V létě uspořádejte gril party, na které nebudou chybět antipasti, sekané kebaby a čerstvé tzatziki, sardinky s polníčkem a citronovou šťávou nebo salát z grilovaných paprik s mátou. Užijte si léto s novými recepty, poslechněte si inspirativní hudbu a nebojte se zkoušet nové věci stejně jako vycházející hvězda kulinářského nebe Martin Škoda.
 

Připravila Irena Vaňková

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit