Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoduché brambory na plechu
Jednoduché brambory na plechu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jednoduché brambory na plechu

4.8/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2193 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 383 g
Tuky 45 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aby byl výsledek opravdu delikatesní, pečte plátky brambor na plechu v nízké vrstvě

Související recepty

Suroviny

pevné, žluté
voda 1,5 l
sůl
pepř
bujon 1 PL
granule lze nahradit rozdrobenou půlkou kostky bujónu
sůl

Postup

1

Plech dobře vymastěte, brambory nakrájejte na tenké plátky. Pokud se lepí, oddělte je od sebe. Do velkého hrnce vlijte vodu a rozpusťte v ní bujon. Vsypte brambory, přikryjte, přiveďte k varu a dvě minuty vařte.

2

Troubu rozehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C.

3

Pomocí ploché naběračky s otvory přeneste brambory na plech – můžou být mokré – a rozložte je pokud možno rovnoměrně. (Zbylý vývar užijete na polévku.) Osolte, opepřete a vložte do trouby. Po půlhodině zvyšte teplotu o 50 °C a pečte 25–30 minut.

4

Plochou naběračkou nebo vařečkou rozdělte brambory ještě na plechu na osm dílů a pak je přesuňte na talíře.

Časově úsporná varianta:
česnekové brambory
2 kg vařených brambor slijte a rozmačkejte. V kastrůlku dvě minuty povařte 8–10 neoloupaných stroužků česneku; sceďte a oloupejte, opečte na 100 g másla, osolte, opepřete, přikryjte a čtvrt hodiny duste. Přilijte 300 ml mléka, krátce povařte, rozmixujte a spojte s bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

16.09.2008 16:59
Nejlepší jsou tzv. opečánky, co děláme doma: oloupete bramory, nakrájíte na asi 1cm silné plátky,poskládáte na plech - bez maštění, jenom nasucho, dáte péct na 250 stupňů. Za 30-40 minut je hotovo, brambory se nafouknou, zezlátnou a od plechu samy odskakují,když je nabíráte. Ještě horké je proházíte v míse se solí, česnekem a máslem. Podle mě jsou nejlepší jenom tak samotné s mlíkem, mňam :)
31.08.2007 10:40
Recept se nachází v č.2/05, str.22

Apetit magazín