Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Indické brambory

AD
Zapečené brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 25 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 600 g oloupaných brambor
  • 1 kalíšek MAGGI Gurmánský bujón Zeleninový
  • 50 g oleje
  • 1 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 chilli papričky
  • 2 lžičky kari koření
  • špetka drceného římského kmínu
  • sůl
  • pepř
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 200 g jogurtu
  • čerstvý koriandr

Na oleji orestujeme cibuli, přidáme česnek, špenát, chilli papričky, kari koření, kmín a dochutíme 1 kalíškem MAGGI Gurmánský bujón Zeleninový a mírně podlijeme vodou. Brambory nakrájíme na velmi tenké plátky a promícháme s orestovanou směsí. Směs dáme do pekáčku, přiklopíme alobalem a pečeme v troubě při 160 °C asi 20 minut.

Koriandr jemně nasekáme a promícháme s jogurtem a ochutíme špetkou kmínu a kari koření. Při podávání brambory přelijeme ochuceným jogurtem.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...